Kayseri'de, otomobili park ettiği otoparkta oğlu 19 yaşındaki Ali Can’ın Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan çıkmasını bekleyen 45 yaşındaki Turan Salur'un kalbi, yaşadığı heyecana dayanamadı.

Sınavdan çıkıp otomobillerine doğru gelen lise mezunu olan amatör futbolcu Ali Can, yerde babasının cesedini görünce sinir krizi geçirdi. Babasının cesedine kapanıp gözyaşına boğulan Ali Can'ı ve kardeşi Dilara’yı polisler sakinleştirmeye çalıştı.

Geçen yıl liseden mezun olan, Kayseri Amatör Küme'de mücadele eden Himmetdedespor’un da oyuncusu olan Ali Can Salur, bu sabah Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Blok'ta, ikinci kez YGS'ye girdi. Oğulları sınav salonuna girdikten sonra Ayşe ve Turan Salur çifti, kızları 7 yaşındaki Dilara ile birlikte otomobillerini yakındaki bir otoparka park etti. Sınav bitim saati yaklaştığında Turan Salur, eşi Ayşe Salur’a, "Ben otomobili getireyim" dedi. Eşi ve kızını kampus alanında bırakan Turan Salur, aracını park ettiği yakındaki özel göz hastanesinin otoparkına girdiği sırada, fenalaşarak yere yığıldı. Hemen koşan polisler, Turan Salur'a ilk müdahaleyi yapmak istedi. Ancak, Salur'un yaşamını yitirdiği belirlendi.

SINAV SONRA BÜYÜK ŞOK

Sınavdan çıkan Ali Can, annesi Ayşe ve kardeşi Dilara, kampus önüne gelmeyen gelmeyen Turan Salur'u merak edip otoparka geldi. Ali Can, yerde bir ceset olduğunu ve polislerin ceset torbası aradığını gördü. Talihsiz genç, polislere doğru koşarak cesede baktığında, "Bu benim babam. Ne oldu, babama? Üstünü örtmeyin, bu benim babam" diye feryat edip, sinir krizi geçirdi. Babasının cesedine kapanıp gözyaşına boğulan Ali Can'ın arkasından gelen annesi Ayşe ve kardeşi Dilara da yerdeki cesedi görünce gözyaşına boğuldu.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, sinir krizi geçiren Ali Can ile annesi Ayşe’ye müdahalede bulundu. Minik Dilara'yı da polisler olay yerinden uzaklaştırıp, sakinleştirmeye çalıştı.

Olay yerindeki incelemenin ardından Turan Salur'un cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, yakınları, "Çok heyecanlıydı. Oğlunun üniversiteye girmesini çok istiyordu. Bu heyecana kalbi dayanamadı" dedi.

Ali Can Salur’un, sınav sonrası amatör kümede formasını giydiği Himmetdedespor’un saat 15.00’deki maçına sahaya çıkacağı, bu nedenle de sınava eşofman ve formasıyla girdiği öğrenildi 
Editör: TE Bilisim