Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, karnelerini alarak 2014 – 2015 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatiline giren yetim çocukları Esenyurt'ta bulunan Pelit Çikolata Müzesi'ne götürdü. Çocuk Sokağı'nda bulunan Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü önünden hareket eden servislerle yola koyulan çocuklara gezi sırasında Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza ve ESAYDAM Koordinatörü Meryem İnat da eşlik etti.

BURADA HER ŞEY ÇİKOLATADAN

Keyifli bir yolculuğun ardından çocuklar, Pelit Çikolata Müzesi'ne geldi. Kapıdan içeri girdikleri andan itibaren heyecanları gözlerinden okunan minikler, her şeyin çikolatadan olduğu müzede yetkililerden kakao çekirdeğinden başlayarak çikolataların yapılışı ve süslenişi hakkında bilgi aldılar. Çikolatadan sokağa girdiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemeyen çocuklar, özellikle çikolatayla hayat bulan Nuh'un gemisini ve içindeki hayvanları yakından incelediler.

Ardından dev bir çikolata kapıdan İstanbul'a giren çocuklar burada; Ayasofya, Sultanahmet Camii, Bizans Hipodromu gibi tarihi mekanları çikolatadan yapılmış halleriyle gördüler. Çocuklar ayrıca Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk ve Albert Einstein gibi tarihte iz bırakmış isimlerin çikolatadan yapılmış büstlerini de incelediler. Türkiye'den ve dünyadan önemli sanatçıların çikolatayla canlandırıldığı müzede çocuklar, beğeniyle izledikleri çizgi film karakterlerini bu kez çikolatan yapılmış halleriyle yakından incelediler.

ÇİKOLATA ÇEŞMESİ'NİN BAŞINA GEÇTİLER

Çikolata Çeşmesi'nden akan sıcak çikolataları da afiyetle içen çocuklar, yaşadıkları anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdiler. Yetkililerin kendilerine çikolata ikramlarını da kabul eden çocuklar, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelleri ile birlikte öğle yemeklerini yedikten sonra servislerle Esenler'e geri döndüler. 
Editör: TE Bilisim