Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Gösteri Sanatları Akademisi’ seçmelerinde, oyunculuk sevdalısı gençler iki gün boyunca yeteneklerini sergiledi. Yüzlerce kişinin başvurduğu seçmelerde, her aday iki adet tirat ve ezberden bir şiir okudu.

MERKEZİMİZE İLGİ ÇOK BÜYÜK

Gösteri Sanatları Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Levent Tülek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ettiği konuşmasında ‘Akademiye verilen bu önemin ilçedeki kültür-sanat faaliyetlerine ve dolayısıyla insanların tiyatroyla tanışmalarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu beni çok umutlandırdı. Tiyatro sahneleri çoğalınca, gençlerin de tiyatroya olan ilgileri artıyor.” diyerek, ilçede bu manada çizgi ve kalitenin her geçen gün yükseldiğini ifade etti.

İLK KEZ ÜCRETSİZ EĞİTİM

Şehrin merkezinde böyle bir akademi kurulmasının çok önemli olduğunu da vurgulayan Levent Tülek, “Ya özel paralı kurslarda ya devlet okullarında eğitim veriliyor. Küçükçekmece Belediyesi’nin ücretsiz olarak akademi boyutunda bir merkez kurması gerçekten çok önemli. İlk kez ücretsiz bir eğitim veriliyor. Bu da Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür sanata verdiği önemi ortaya koyuyor.”dedi. Seçmelerde öncelikli olarak yetenek aradıklarını da dile getiren Tülek, sonrasında ise, sahnede duruş ve ses kullanabilme gibi özelliklere baktıklarını söyledi.

16 YAŞINDAN BÜYÜKLERE AÇIK

Bu yıl da oyunculuk, diksiyon, dans, sahne ve dramaturji eğitimi almak isteyen gençleri usta sanatçı ve eğitmenlerle buluşturacak olan akademi, konservatuvarlara alternatif bir eğitim içeriği sunuyor. İki yıl sürecek olan Küçükçekmece Gösteri Sanatları Akademisi, 16 yaşından büyük herkesin katılımına açık. Sınavın seçici kurulu ise Levent Tülek, Süeda Çil, Bora Seçkin, Hüseyin Sorgun ve Onur Turan'dan oluşuyor. Ayla Algan’ın da eğitmen kadrosunda yer aldığı Akademi’de, dersler teorik ve uygulamalı olarak Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mezun olduktan sonra Küçükçekmece Belediyesi’nin hazırlayacağı bir katılım belgesi alacak olan adaylar profesyonel oyunculuk yaşamına ilk adımı atmış olacak.
 
Editör: TE Bilisim