Yeşil Kundura A.Ş'nin İstanbul Topkapı'daki deposunda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın 6 saat süren çalışmalar sonucu tamamen söndürüldü. Yangında yaklaşık 200 bin çift ayakkabı kül oldu.

Firmaya ait üç bölümden oluşan 5 bin metrekarelik depoda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, 12 itfaiye birimi 36 itfaiye aracı ile 122'ye yakın itfaiye personeli müdahale etti.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının çıkış nedeni belirlenebilecek.

Yangın sebebi araştırılıyor

Yangın Yılanlı Ayazma Yolu'nda bulunan ve üç ayrı bölümünden oluşan depoda meydana geldi. İçeride bulunan yanıcı malzeme ve rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangının söndürülmesi için olay yerine çok sayıda takviye itfaiye ekibi gönderildi.

Ayakkabı ve ayakkabı yapımında kullanılan malzemelerinin bulunduğu depo yangınına itfaiyenin daha rahat müdahale edebilmesi amacıyla depoyu çevreleyen metal plakalar, dozerler tarafından yıkıldı.

Söndürme işlemi prefabrik deponun metal plakalardan oluşan duvarları delinerek gerçekleştirildi.

Bu arada, yangın nedeniyle polis ekipleri tarafından güvenlik çemberi oluşturularak, bölgeye girişler de kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, üç bölümden oluşan ve 5 bin metrekarelik depoda çıkan yangına ilişkin ilk ihbar saat 18.15'te yapıldı.

İhbardan hemen sonra Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Fatih itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının büyümesi üzerine takviye ekipler gönderildi. Depo yangını itfaiyenin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangın, kesin olmamakla birlikte ilk tespitlere göre elektrik kontağından çıktı. Bu arada, depoda bugün personel tarafından sayım yapıldığı ve içeride 200 bin çift civarında ayakkabı bulunduğu öğrenildi.

Yeşil: "Ürünler sigortalı"

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, firmalarına ait ayakkabı deposunda çıkan yangın nedeniyle büyük hasar olduğunu, deponun tamamen yandığını ve çöktüğünü belirterek, "Depoda tahmini 200 bin çift ayakkabı vardı, ürünler sigortalıydı" dedi.

Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını güvenlik görevlilerinin kameralardan görüp haber vermesi üzerine öğrendiğini, olayın herkes için üzüntü verici olduğunu, ancak kimseye bir şey olmadığı için teselli bulduklarını belirtti.

Ayakkabı deposunda yeni sayım yapıldığını, hasarın büyüklüğünü tam olarak henüz bilmediğini ifade eden Yeşil, "Büyük hasar oldu, depo tamamen yandı ve çöktü" diye konuştu.

Yangınla ilgili detayların Pazartesi günü belli olacağını ifade eden Yeşil, "Bu ayakkabılar bitmiş ayakkabılardı. Depolar mağazaların stok deposuydu. Buradan mağazalarımıza sevkiyat yapılıyordu. Mal varlığı her zaman yerine konur, önemli olan kimsenin canına bir şey olmamasıdır. Depoda tahmini 200 bin çift ayakkabı vardı, ürünler sigortalıydı. Depoda yangın söndürücüler var ama bu ayakkabı malzemesi çok çabuk tutuşan bir malzeme. Ayrıca karton kutu içinde. Onun için kimse müdahale edemedi" dedi.

Editör: TE Bilisim