Yenikapı'da teröre karşı tek ses


"Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi İstanbul Yenikapı'da yapılıyor. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu da katılıyor. Alanda sadece Türk bayrağı taşınmasına izin veriliyor. Meydanda büyük bir kalabalık var.

Mitinde Başbakan Davutoğlu ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

Erdoğan, "Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur" dedi.

Erdoğan, "1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum" diye konuştu.
0Sitene Ekle
Yenikapı'da teröre karşı tek ses
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-Teröre karşı tepkisini elinde  bayrağıyla çakmak çakmak gözleriyle gümbür gümbür atan yüreğiyle dudaklarından  eksik etmediği duasıyla ve en önemlisi aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm  vatandaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin  yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile  mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada  Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz.

Başbakan Davutoğlu'ndan 3 mesaj
 
BAYRAĞA SALDIRI MI VAR DİYOR? DAHA NE OLACAKTI
 
Bu davanın sembolü ve en büyük şahidi de işte  dört bir yanımızda dalgalanan şu ay yıldızlı al bayrağımızdır. Çıkmış birisi ne  diyor? 'Bayrağa saldırı mı var' diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa  ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan  sonra da 'bayrağa saldırı mı var?' Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız.  Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin  destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez
 
-Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur. Açık söylüyorum. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te de onlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Kılıçaslan'ın, Selahattin Eyyubi'nin karşısında kim varsa o vardı. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında kim varsa onlar vardı. Amaç bu coğrafyayı bize yar etmemek. Hamdolsun gayelerine ulaşamadılar. 
 
HER ROKETİN HEDEFİ BİRLİĞİMİZDİR
 
"Polisimize, askerimize, köy korucumuza, kamu  binalarımıza, camilerimize sıkılan her kurşunun, atılan her roketin hedefi  birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Bu oyuna, ne Doğu ne  Güneydoğu Bölgemizdeki ne de diğer bölgelerdeki vatandaşlarımız gelmemiştir,  gelmeyecektir. Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan  oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz
 
İNLERİNE GİREREK KOVALAYACAĞIZ
 
Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir  müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ - taş koymadan bunların inlerine girerek  kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez"  dedi.
 
ETNİK SORUN DEĞİL TERÖR SORUNU VARDIR
 
-Ülkemizde teröre destek verenler bu coğrafyada ne için bulunduğunu unutanlardır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı kimseyi suçlamadık. Biz yaratılanı yaratandan dolayı severiz.
 
-Benim ülkemde etnik sorun değil terör sorunu vardır. Bizim mücadelemiz de herhangi bir etnik grubuna değil terör örgütüne karşıdır.
 
KÜRT'ÜN BEKLENTİSİ VAR DA TÜRK'ÜN LAZ'IN YOK MU
 
-Kürt'ün beklentileri var da Türk'ün, Laz'ın, Çerkes'in yok mu? Artık Türkiye'de Kürt sorunu yoktur diyecek noktaya geldik, şu anki sorun sadece terör sorunudur. "
 
CİCİ ÇOCUK SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ
 
1 Kasım geliyor. Sizlerden 1 Kasım için tarihi bir karar bekliyorum. 7 Haziran'da gittiler muhtarları tehdit ettiler. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki muhtarları davet ettik. 90 tanesi tehdit altında oldukları için gelemediler. Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Millet 1 kasımda bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.
 
-Adam gibi adam bu millet bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacak.
 
550, YERLİ, MİLLİ MİLLETVEKİLİ
 
1 Kasım seçimlerde Türkiye Büyük Millet  Meclisi'ne, hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 yerli, milli, bedeni ve  kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekilini göndermenizi istiyorum. Herhalde  ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye'nin tek ihtiyacı  budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yoktur. Siz sandıkta iradenize sahip  çıkan, Meclis'e milli ve yerli vekiller gönderirseniz, gerisi çok kolay. Bu  konuda milletime inanıyorum" dedi.
 
GÖNLÜMÜZÜ SONUNA KADAR AÇIK TUTACAĞIZ
 
Bölgesindeki ve hatta tüm dünyadaki  mazlumların umudu olan, sığınağı olan Türkiye'nin gözden çıkartacak tek bir  vatandaşı yoktur. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' biz böyle yola çıktık.  Kardeşlerim aramıza fitne sokmak isteyenlere, milletin fertleri arasında  ayrımcılığı yaratmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Değil malının,  canının, namusunun tehlikeye düşmesi, tek bir vatandaşımızın kılına zarar  gelmesi, kem sözle gönlünün kırılması dahi bizim için kabul edilemez bir  durumdur. Biz yerli ve milli olan herkese, her kardeşimize, kökenine, inancına,  bölgesine, meşrebine bakmaksızın, kucağımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açık  tutacağız" dedi.
 
MİTİNG ALANINDA NELER YAŞANDI?
 
Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nun katıldığı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine  katılacak vatandaşlar alana alındı...
 
 Yenikapı'da saat 16.00'da başlayacak miting öncesinde alana Türk  bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı  sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı. 
 
Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz",  "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın  dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla  yerleştirildi. Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası,  mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor. 
 
ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLDİ
 
Miting öncesi Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek  içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi. 
 
Miting için öğle saatlerinde alana gelmeye başlayan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir"  sloganları attı. 
 
BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI ALANDA
 
Başbakan Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da helikopterle  Sivil Dayanışma Platformu'nun düzenlediği miting alanına geldi. Erdoğan'ın  bulunduğu helikopterin miting alanı üzerinde tur attığı anonsu yapılınca, vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak Cumhurbaşkanı'nı selamladı.  Daha sonra helikopterden inen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yürüyerek  miting alanına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın protokoldeki yerine geçmesinden sonra İstiklal Marşı  okundu. 
 
'BİZ TÜRK'ÜZ, BİZ KÜRT'ÜZ'
 
Erdoğan'ın alana gelmesinden önce AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur  Işılak'ın şarkı söylediği alanda Fatih Kısaparmak'ın "Er Meydanı", İbrahim  Tatlıses'in "Biz Türk'üz Biz Kürt'üz" şarkıları çalındı. İbrahim Sadri ise Milli  Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu. 
 
SAVCI KİRAZ'IN AİLESİ ERDOĞAN'IN YANINDA
 
Şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı protokolde, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın yanında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babası oturdu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan  Davutoğlu'nun  boynuna ay-yıldızlı atkı taktığı görüldü.  1.5 milyon kapasiteli Yenikapı için dev bir sahne kuruldu. Mitingde şehitler için Kuran okundu. 
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BİRLİK, BİRLİK, KARDEŞLİK
 
Başbakan Davutoğlu, Yenikapı miting alanında düzenlenen "Milyonlarca  Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada, "Burada sadece  kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil,  Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritmle çarpıyor:  Birlik, birlik, kardeşlik..." dedi. Davutoğlu, "Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar,  şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden,  teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam  edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da  devam edeceğiz. Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı,  yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi  yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana  kadar sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu. Başbakan kardeşliğin pekiştirilmesini istedi, "Kim ne yaparsa yapsın kardeşliğimizi pekiştirelim, Allah aşkına kimse bir diğer kardeşine sen Türk müsün, Kürt müsün, güneyli misin, kuzeyli misin diye sormasın. Allah'ın sormadığı soruyu siz sormayın" diye konuştu.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin  hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler var.
 
 İstanbul Emniyet Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı  miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda  değişikliğe gidildiği duyurulmuştu. 

Editör: TE Bilisim