Esenler’de göreve geldiği günden bu yana hayatın her alanında çalışmalar yaparak ilçenin çehresini değiştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediyenin kurumsal kimliğinde de radikal bir değişikliğe imza attı.
Esenler Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından belediyenin logosu değiştirilerek, yeni yıla yeni logoyla birlikte devam edilmesi uygun görüldü.

Esenler Belediyesi’nin vizyon ve misyonuna göre yeniden şekillenen yeni Belediye logosu; insan odaklı, doğayla iç içe ve değişimi sembolize eden bir yapıda tasarlandı.

İNSAN, DOĞA VE DEĞİŞİM…

Esenler’i anlatmak, değişen ve gelişen Esenler’in kimliğini yansıtmak için yeniden tasarlanan Esenler Belediyesi Logosu’nun ana temasını, bilgiye kucak açan insan merkezinde, doğal bir çevre ve konforlu yaşam sunan yapılar oluşturuyor.

İnsanı, doğayı ve değişimi sembolize eden yeni logoda yer alan insanı ve çevresini saran yaprak figürü, Esenler ilçe sınırlarında yeşile verilen değer ve önemi simgelerken; insanın doğa ile uyumunu gözeten, yeşil alanların arttırılması, doğanın korunması ve çevre bilincinin arttırılmasında Esenler Belediyesi’nin etkisine vurgu yapılıyor.
Esenler Belediyesi’nin insan odaklı anlayışına vurgu yapan logoda, elleri yukarıya doğru açık bir şekilde tasvir edilen insan figürü, bu kucağın yüksek bilgiye açıldığını vurguluyor.
Logodaki yapraklardan oluşan katlı yapı figürü ise; Esenler’in yükselen değeri olan yaşam alanlarını temsil ediyor.
Turuncu ve mavi renklerin yer aldığı yeni logoda; turuncu Esenler’in dışa dönük yüzünü, dinamik yapısını, neşesini, güçlü sosyal ilişkilerini, cesaretini ve güvenini temsil ederken; mavi ise Esenler Belediyesi’nin resmi bir kurum olduğunu; bu imajı yansıtan sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği, gücü ve başarıyı temsil ediyor.

1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ

İnsan odaklı bir yenilenme sürecini, daha mutlu, daha bilinçli ve daha konforlu bir yaşam hedefiyle birleştiren Esenler Belediyesi’nin yeni dönem vizyonunu yansıtan logosu, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Esenler’de yaşanan değişim ve gelişimi yansıtan yeni logo ile duygu ve düşüncelerini dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da “Hayatta her eskiyen şey gibi logolar da eskir. Logolar bir şehrin ya da bir markanın en önemli dilidir ve bunu yaparken de en önemli şey şudur: Üzerinde işlem yaptığınız şey ya da ürettiğiniz bir şey, önceki bir şeyin taklidi olmaktan öteye, yeni bir şeyin ifadesi olması gerekir” dedi. Esenler’i gelecekte taşımak istedikleri vizyon çerçevesinde bir logo hazırladıklarını belirten Göksu, yeni logonun insan odaklı, doğayla iç içe ve değişimi sembolize eden bir yapıda tasarlandığını açıkladı.
 
Editör: TE Bilisim