Bu neslin, 2030’lu yıllarda kendi kendini yönetemeyeceği tahmin ediliyor.” Bu tespit, İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin (İGEDER) düzenlediği Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi’nin öne çıkan sonuçlarından biri.

İGEDER Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selahattin Turan, okul öncesi eğitimin akademik ve hayati başarı açısından önemli olduğunu belirterek, “Dünyada okul öncesi eğitim için ideal olarak 3-5 yaş öneriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaş sınıflaması da bu, ama 3 yaşındaki çocukları anneleri okula göndermek istemiyor. Şu an hedef, 4-5 yaş okullaşma oranını yüzde 80-90’lara çekmek. Okul öncesi eğitim alan çocuklarımız ileriki hayatlarında daha başarılı oluyor, hayatı daha iyi yönetebiliyor. Okul öncesi eğitim almış bir çocuğumuz 15 yaşına geldiğinde yaşıtlarına göre akademik olarak 1 yıl önde gidiyor. 2000 yılından sonra doğan çocuklar çok şanslı bir nesil olmasına rağmen teknolojik bağımlılık sorunu ile karşı karşıya. Bu neslin, 2030’lu yıllarda kendi kendini yönetemeyeceği tahmin ediliyor. Bu sebeple çocukların çok yönlü yetiştirilmeleri için başta aile olmak üzere okullara, öğretmenlere, eğitim liderlerine ve medyaya büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.  
Editör: TE Bilisim