Hava sıcaklığı artıyor ama yağışlar ülkeyi terk etmiyor. Yeni haftada sıcaklık hissedilir derecede artacak.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI:
Sabah saatlerinde ülkemizin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI:
Sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis hadisesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'İn iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden itibaren Çanakkale çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir, akşam Kıyı Ege, gece saatlerinde Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, bölgenin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim