Eski Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı,Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay'dan belediye başkan adayı,Aile bakanı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğundan,İç İşleri Bakanı Muammer Güler,Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,Şehircilik ve Çevre bakanı Erdoğan Bayraktar,AB bakanı Egemen Bağış,Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç adları yolsuzluk ve rüşvet olayına karşanlarla birlikte başbakan'ın takdiri ile değişen ve yeni bakanların listesi şu şekilde oldu.

İŞTE YENİ BAKANLAR


Başbakan  Yardımcısı   Ankara  Milletvekili Emrullah  İşler  (Bekir Bozdağ'ın  yerine )

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ (Sadullah Ergin'in  yerine )

Aile
 ve  Sosyal  Politikalar Bakanı, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam (Fatma Şahin'in  yerine )

İçişleri Bakanı Efkan Ala (Muammer Güler'in  yerine )

Ulaştırma
 Bakanı Karaman Milletvekili Lütfü Elvan  (Biinali Yıldırım'ın  yerine )

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ( Egemen  Bağış'ın  yerine )

Çevre
 ve  Şehircilik  Bakanı İdris Güllüce (Erdoğan Bayraktar'ın  yerine )

Ekonomi
 Bakanı Nihat Zeybekçi (Zafer Çağlayan'ın  yerine )

Bilim Sanayi
 ve  Teknoloji  Bakanı Fikri Işık (Nihat Ergün'ün  yerine )

Gençlik
 ve  Spor  Bakanı - Akif Çağatay Kılıç ( Suat  Kılıç'ın  yerine )

KABİNEDEN 3 BAKAN DAHA GİTTİ


Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabineyle birikte Suat Kılıç, Egemen Bağış ve Nihat Ergün'ün de koltuklarının değiştirildiği belli oldu.

 

İŞTE BU AKŞAM YAŞANANLAR

3 bakanın istifasına neden olan yolsuzluk soruşturmasının ardından yeni bir boyut kazanan kabine revizyonununda, sürpriz bir gelişme yaşandı.


Üç bakanın istifalarını sunması üzerine gözler, yapılması beklenen kabine revizyonuna çevrildi. Ancak, Erdoğan'ın Köşk'e gelerek yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Gül'e sunması beklenirken, Gül akşam saatlerinde Köşk'ten ayrıldı.


Revizyon listesi için saat 19.30'a kadar Çankaya Köşkü"nde mesaisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, liste gelmeyince konutuna geçti. Kurmaylarıyla uzun süren görüşmeler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 21.30 sıralarında Gül"ün konutuna geçti ve revizyon listesini onaya sundu. Gül'ün onayının ardından da Başbakan Erdoğan kameralar karşısına geçerek yeni kabineyi açıkladı.


Malatya Halkı üzgün

Malatya halkı Ak Parti'ye her seçimde en yüksek oyu verdiği halde 11 yıllık Ak Parti iktidarında Cumhuriyet döneminde 2 başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkaran bir vilayete bir bakanlığın verilmeyişi Malatya halkını üzdü.

Adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak telafuz edilen Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yerine Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam bu bakanlığın koltuğuna oturdu.

Bu revziyon ile de bakanlık aklamayan Malatya halkı oldukça üzgün.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 


Editör: TE Bilisim