Dostlar Meclisi’nin gönüllüleri önce söz konusu camide yatsı namazını kıldı. Daha sonra caminin kültür evine geçen Dostlar Meclisi’ne, meclisin kurucularından Av.Remzi Yedikardeş tarafından etli pilav, patates ve tatlıdan oluşan menü ikram edildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Gecenin sunuculuğunu her zamanki gibi yine meclisin kurucuları arasında yer alan gazeteci-yazar Sami Özey yaptı. Konuşması sırasında zaman zaman güldüren zaman zaman düşündüren Özey, ilk sözü Hz.Ebubekir Camii’nin imamı Abdulhalik Salman’a verdi. 14 yıldan beri aynı camide görevde bulunduğunu belirten Salman, “Böylesine güzide bir topluluğa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz” dedi. Daha sonra söz alan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise 42 yıldan beri yargılandığını ama hiç mahkum olmadığını söyledi. Bu arada Sami Özey’den mikrofonu isteyen işadamı Sururi Kale, “Yolun sonu görünüyor” türküsünü söyleyerek sanatçı yönünü açığa
vurmuş oldu ve davetlilerden yoğun alkış aldı.

ARAPÇA İLAHİ     

Gecenin sonuna doğru söz sırası Av.Remzi Yedikardeş’e geldi. Aynı zamanda MAR-VA (Mardin Sosyal Dayanışma Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı) başkanı da olan Yedikardeş, bu güzel toplulukla 22. defa biraraya gelmekten dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Dostlar Meclisi’nin içeriği kadar isminin de çok güzel olduğuna dikkat çeken Yedikardeş, “Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Bundan böyle bu ismi başka kimse kullanamaz. Çünkü bu ismin patentini aldık” dedi. Av.Remzi Yedikardeş, asıl sürprizi ise Arapça ilahi söyleyerek yaptı.

Hem sesinin güzel olması hem de makamında okuması dinleyicileri adeta mest etti. Gecenin final konuşmasını ise ilahiyatçı Prof.Dr.Ramazan Ayvalılı yaptı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, dostun dışındaki her ‘yeni’nin tatlı olduğunu hatırlatarak, “Ancak dostun eskisi makbuldür. Burada bulunmaktan mutluyum.

Çünkü burada kardeşliği, dostluğu, edep ve tevazuyu gördüm. Aramızda valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, hatırı sayılır işadamları var. Ama hepsi erkişi gibi rastgele yerlerde oturuyorlar. Burada protokol yok. İşte buna hayran kaldım”dedi.
  Anne-babasının duasını alanın sırtının yere, bedduasını alanların ise iki yakasının biraraya gelmeyeceğini hatırlatan Ayvalılı, “Makamı olanlar, malı olanlar, kariyer sahibi olanlar… bu nimetlere layık hizmetler yapmışmıdır, yapmamışmıdır? Hesap gününde işte bunların hesabı sorulacaktır.” diye konuştu. Etkinlik, Hz.Ebubekir Camii İmamı Abdulhalik Salman’ın duası ile kapandı.
(İTHA)

 

Editör: TE Bilisim