Bugün PKK'ya bağlı silahlı örgüt YDG-H'nin, Başahşehir İlçesi'nin Şahintepe mahallesinde hücre evlerinde örgütlendikleri ve gençleri IŞİD'e katılmak üzere gönderdikleri tespit edilen bazı IŞİD üyelerine, araçla hücre evinden ayrıldıkları sırada silahlı eylem düzenledikleri iddia edildi.
IŞİD'e karşı YDG-H tarafından düzenlendiği iddia edilen silahlı saldırıda, 5-6 IŞİD üyesinden  2'sine veya 3'üne kurşun isabet ettiği belirtildi.
 PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat haber ajansı okuyucularına söz konusu saldırıyı şu şekilde duyurdu:
"Hareketimizin bir birimi tarafından Rojava, Şengal MAxmur gibi alanlarda halkımıza karşı başta TC devleti olmak üzere batılı güçler tarafından örgütlendirilmiş, silahlandırılmış kalleş IŞİD çetesinin Başakşehir Şahintepe'deki bir hücre evine dönük nokta eylemi gerçekleştirilmiştir. Hücre evinden ayrılan araçta 5-6 çete üyesi vardı. Birimlerimiz tarafından yapılan nokta eylemi ile 2-3 çete üyesine kurşun isabet etmiştir"

Saldırı haberi; sosyal medyada, özellikle twitter'da yayıldıktan sonra kısa süre içerisinde gündem oldu. Kullanıcılar, söz konusu iddia ile ilgili endişelerini dile getiren tweetler atarken diğer yandan İstanbul Valiliği'nden de olayı aydınlığa kavuşturacak bir açıklama beklediler.
İŞTE O TWEETLERDEN BAZILARI
Editör: TE Bilisim