Başakşehir ilçesini bilmezsem Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün Yazdıklarını gerçek olarak göreceğim.

Bu satırların yazarı olarak Başakehir’in ilçe olma sürecine tanıklık eden en canlı kişisiyim.

29 Mart 2009’da yapılan yerel yönetim seçimlerinde bir siyasi parti’ninde belediye başkan aday adayı idim. İlk gazetecisiyim.Başakşehir Kaymakamlığı İnsan hakları yönetim kurulu üyeliği yaptım.

Bir çok dernek ve sivil toplum da yönetim kurulu üyeliği yaptım.Yani ilçeyi özetle iyi bilğimi dünüyorum.

Eski belediye başkanı şu an Halk Bank Yönetim Kurulu üyesi Av.Mevlüt Uysal’ın GÖLET’i katletmesini bir tarafa bırakan Ertuğrul Özkök mevcut belediye başkanı sayın Yasin Kartoğlu’nun sanki Gölet’i ATMACA gruba milyonlarca dolara ihale edip beton’a teslim etmemiş gibi dünyanın en güzel yeri olarak anlatması için şakınım.

Özkö’ün yazısında yazdığı :Başakşehir: Muhafazakâr bir getto mu, yoksa iyi bir 'yaşam vahası' mı ? (21 Temmuz 2019)

Başakşehir, benim de içinde bulunduğum seküler Türklerin çok merak ettiği bir ilçe.

Herkes orasını “AKP’nin muhafazakâr hayat tarzının kalesi” olarak düşünüyor.

Tarzı gerçek yansıtmayan yazını irdeleyecek değilim. Benim Üstünde duracağım şey şudur Bahçeşehir henüz belde belediyesi iken o bölgede inşaat yapan SÜZER grubu başta omak üzere bir çok bileşen’in oluşturduğu ve bir çok ödül alan Bahçeşehir Gölet’i o zaman CHP ilçe başkanı olan Özgür Karabat, Bader Başkanı olan Uğur Barış Karabulut ve binlerce çevrecinin itirazına rağmen benim de MART 2015’DE SALDIRIYA UĞRADIĞIM VE Aylarca darp edilğim için ellerimi kullanamadığım meclis oturumunda o zamanın başkanı olan Mevlüt Uysal bütün itirazlara rağmen İMARA’a açarak o güzelim GÖLET’i İĞDİŞ etti.

Yılların Gazetecisi Ertuğrul Özkök ödediğimiz bedelleri düşünmeden Gölet’in kalan küçük kısmını bize methediyor. Ertuğrul bey siz bunları gidin buranın betona teslim olmadan öceki halini de görün bakın bakalım yine yarıya düşmüş bu halini beğenecekmisiniz ?Bu yazınız çevre için canımız ile bedel ödeyen bizleri çok ama çok üzdü.

Yasin Kartoğlu sizi gezdirdi ilgi alaka gösterdi etkilenmiş olabilirsiniz. Bari internet denen meret’e yazın bakalım Bahçeşehir Gölet’in dünü ve bugün bakın bakalım karşınıza neler çıkacak neler.

Yazdıklarınızı Belediye başkanı sayın Yasin Kartoğlu kendisi yazsaydı inanın bana vicdanı bunları yazmaya elvermezdi. Ama siz gerçekleri bilmediğiniz için yazdınız.

Herkes yanılabilir. Önemli olan bu yazılarımızı okuduktan sonra kendi başınıza tebdili kıyafet ile çevre sakinlerine burası Mart 2015’den önce nasıldı diye sorun ona göre Bahçeşehir Gölet hakkında yazı yazın.

Çevre için mücadele ederken fiili saldırıya uğramış birisi olarak sadece Başakşehir Belediye başkanı Yasin Kartoğlu’nun sizi paket program gezdirip çevre ile sohbet etmeyesiniz diye sizi gezdirmesi ve sizinde verilen bilgilerin altına kendi adınızı yazmanız beni derinden yaraladı.

Gelin birde ben sizi gezdireyim benim anlatacaklarımı dinleyiniz sonra bir yazı daha kaleme alın bakalım vicdanınız aynı şeyleri yazmanıza müsaade edecek mi ?

Başkan için bir şey diyemem ama önceki kurucu ilçe belediye başkanı sayın Mevlüt Uysal’dan bir ilçe sakini olarak hakkımı helal etmeyeceğim.

Ertuğrul Özkök’ün yazını okumak için tıklayın:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ertugrul-ozkok/basaksehir-muhafazakar-bir-getto-mu-yoksa-iyi-bir-yasam-vahasi-mi-41279954

Meslektaşım Mehmet Hamutoğlu’da kaleme aldığı yazıda şunları yazmış:

Bizler de, yerel yayın olarak daha önceki belediye başkanlarına nazaran yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun naif, nazik, bir kişiliğe sahip olduğunu ve bir şeyler yapma arzusunda olduğu düşünüyoruz. Buna da sonuna kadar inanıyor ve istiyoruz . Tecrübe kazandıkça verimliliği artacak.

İlk önce Bahçeşehir Göletin bir vaha olduğundan bahsetmişsiniz. Siz bugün gittiğiniz o Bahçeşehir Gölet önceki Ak Partili Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından inşaata açıldıktan sonraki kalan kısmıdır. Nerdeyse yarısıdır.

Bahçeşehir Gölet, Bahçeşehir kurulurken oluşturulan, uluslar arası ödüller almış ve insanlara gölet gösterilerek satılan binalar Bahçeşehir Belediyesi tarafından korunmuş.

Siyasi hesaplar sonucunda Bahçeşehir İlçe olmaktan çıkarılmış ve mahalleye dönüştürülmüştür. Başakşehir İlçesine bağlanmış.

Başakşehir ilçesinin ilk Belediye Başkanı Mevlüt Uysal göleti 5 katına çıkaracağım vaadiyle girdiği ikinci seçimden sonra göleti şantiyeye çevirmiş yarısını peşkeş çekmiştir.

Şu cümlenize binaen “Foursquare’de “Bahçeşehir Gölet” adı altında açılmış bir sayfa var.” Demişsiniz.

Keşke internette Bahçeşehir Gölet ile ilgili biraz daha araştırma yapsaydınız başta Bader’in ( Bahçeşehirliler Derneği) ve siyasi partilerin gölet hakkında yapmış olduğu tepki eylemlerini, basın açıklamalarını da görürdünüz. Gölet içinde yapılan inşaatın durdurulmasına yönelik danıştayın verdiği kararlara rağmen inşaatın devam ettiğini de görürdünüz.

Size Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi gösterilmiş sizin cümleniz Başkan ile ilgili “Verdiği bilgiye göre AKM’ den sonra İstanbul’un en büyük sahnesine sahipmiş.” Evet aynen öyle ama buda Başakşehir Belediyesi’nin marifeti değildir. Bahçeşehir Belediyesi’nin başarısıdır.

Size kanal İstanbul’un yapılacağı yer gösterilmiş sizde bölgenin değişeceğini ifade etmişsiniz. Keşke şu anda orada ikamet eden ve yerinde kentsel dönüşüm yapılıp oradaki insanların haklarının korunup korunmayacağının ya da bölgeden sürüleceği lüks konutların yapılacağı ve fahiş rakamlara satılacağı konusunda bilgilendirselerdi.

Söyleyeyim orada yaşayan insanlar, gerçekten kendi haklarında ne karar alınacağını bilmiyorlar.

Size Başakşehir Belediyesinin değil EMLAK KONUT MARİFETİYLE İNŞAATI YAPILAN içinde 60 bin basılı, 20 bin dijital, 18 bin sesli, 102 tane kabartmalı olmak üzere yaklaşık 100 bin kitap bulunan millet kıraathanesi gösterilmiş.

Siz sadece ismine takılmışsınız. kıraathane olmasın diye “Halk kütüphanesi demek sanki çok daha güzel gibi geliyor.” Demişsiniz, yani size katılıyorum iyi fikir…

Size gösterilen ve sizin etkilendiğiniz cami minarelerinden çok, Beyazıt meydanında uğruna jop yediğimiz şimdi ise kendilerinin işgal ettikleri makamlarda yaptıkları yolsuzluklardan dolayı, haramlarla beslenen çocukların cafeler de nargile tüttürdüğünü, başörtüsünü paçavraya çeviren mini etekli başörtülü gençleri de gösterselerdi.

Size Başakşehir için sokaklarında Suriyelilerin en az olduğu ilçe olduğunu söylemişler. Arapça bilen ve Suriyelilerle diyalog içinde olan biri olarak; Buna inandıysanız gülmekten kırılacağım. Ya ilçede neredeyse Türklerin nüfusunun daha az olduğu bölgeler var.

15 yıldır Başakşehir’de oturan 9 yıldır yerel basın hizmeti sunan olarak; Başakşehir Belediyesi elbette başarılı projelere imza attı.

Hakkını yememek lazım, ama yeni bir şey yapmasın. Merkezi hükümetin yaptıklarını ve mevcutları korusun ( Bahçeşehir Gölet, Sular Vadisi ve Millet Bahçesi) “iyi bir yaşam vahası” olur.

Zaten Başakşehire Türkiye’nin En Büyük Hastanesi yapılıyor. Olimpiyat stadı olimpiyat köyüne dönüştürülüyor. İBFK’nın kattığı değerler ve rantlar, yeter.


Biz burada gazetecilik yapıyoruz Fazıl bey’in ismini Ertuğrul bey’den duyduk…

Bir basın danışmanın en öncelikle görevi ilçesinde gazetecilik, televizyonculuk ve internet haberciliği yapan medya ile tanışması olsa gerek.

Ancak eski başkan Mevlüt Uysal gibi Yasin başkan da Mevlüt beye ayıp olmasın diye bizlerle basın danışmanının irtibata geçmesini yasaklamış olacak ki Fazıl Ergüt bey bizimle istişare’nin birinci önceliği olduğunu bilmemesi mümkün değil.

Aklımıza gelen tek şey başkanın şu veya bu basın mensupları ile temasa geçme demiş olabileceği dışında aklımıza başka bir şey gelmiyor.

Bugün Ak Parti İBB yi kaybetmişse bundan Mevlüt Uysal’ın payı yoktur denilebilir mi ? Yasin Kartoğlu’da Ak Parti’nin Başakşehir’i de kaybetmesini istemiyorsa hemen titreyip kendisine dönmesi lazım.

20 aydır başkan Kartoğlu’nunda Mevlüt bey’in hatalı tutumlarını terk eder diye bekledim ancak henüz bir işaret yok.Biz halk adına kamu görevi yapan yayıncılarız. Biz halkın haber alma hakkını yerine getireceğiz..

SOKAĞINDA SURİYELİ OLMAYAN TEK İLÇE

İLÇEDE 30 bine yakın Suriyeli var.

Belediye yetkililerinden biri “‘Sokağında Suriyeli olmayan tek ilçe Başakşehir’dir’ diyebilirsiniz” dedi.

Bu nasıl bir şey hem 30 bin Suriyeli var (ki külliyen yalan en az 80 bin Suriyeli var Başşehir’de) hem de sokağında Suriyeli olmayan ilçe diyeceksiniz.

2009 Yılında 125 bin olan Nüfus bugün Suriyeliler hariç nufus 430 bin oldu.

Başakşehir’de Anadolu’nun her yerinden gelmiş insan var. Gelenler arasında Malatya, Adıyaman, Bitlis, Kastamonu, Sivas başı çekiyor.

Sözün özü Ertuğrul Özkök tamamen ilçe ile alakalı doğru olmayan bilgileri yayınladı.

Kalemin namusu adına bir daha tebdili kıyafet edip başkan gedirdği her yere gidip halk ile konuşsun mesela Behçeşehir Gölet 2015 Mart ayında ne kadar büyükmüş şimdi ATMACA Grubunun yaptığı beton yığını binalar ile ne hele geldiğini gidin kendiniz görün bay Ertuğrul Özkök.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim