Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin şok bir rapor daha ortaya çıktı. Pilot Kaya İstektepe’nin, yüksek tansiyon ve kalp hastası olduğu ve iki ayrı ilaç kullandığına ilişkin belge TBMM’ye gönderildi.

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin şok bir belge daha ortaya çıktı. Pilot Kaya İstektepe’nin, yüksek tansiyon ve kalp hastası olduğu ve buna bağlı iki ilaç kullandığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nündeki (SHGM) kayıtlardan anlaşıldı. Daha önce de düşen helikopterin bir parçasının değiştirilmesi için uyarı yapıldığı ve ELT cihazının da, kayıtlarda yeni görünmesine rağmen, eski nesil olduğu belirlenmişti.

Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasını araştıran Meclis Komisyonu’na gönderilen ve ‘’Ulaştırma Bakanlığı SGHM Havacılık Sağlık Sigortası Başvuru Formu’’ başlıklı “Tıbbi gizli evrak” belgesinde, pilot İstektepe’nin, sağlık durumu yer aldı. 55 yaşında olan İstektepe, mecburi sağlık kontrolü için doldurduğu formda sağlığına ilişkin bilgiler verdi.

TANSİYON VE KALP HASTALIĞI

İstektepe başvuru formunda, 9 bin 200 saat toplam uçuşu olduğunu, son sağlık muayenesinden bu yana da 150 saat uçtuğunu açıkladı. İstektepe, sigarayı 1984 yılında bıraktığını, haftada en çok iki duble alkol aldığını belirtti.

Pilot İstektepe hem kendisinde, hem de ailesinde “Kalp”, “Yüksek tansiyon” ve “Yüksek kolestrol düzeyi” şikayetleri olduğunu vurguladı. “Şu anda herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz” sorusuna ise, kolesterol ve trigliserid düşürücü Lipitör (10 mg) ve yüksek tansiyon ile kalp için de Tenoretic (50 mg) kullandığını açıkladı. Ayrıca 1996 ve 2003 yıllarında iki kez böbrek taşı nedeniyle ameliyat olduğunu da belirtti.

UZMAN DA UYARMIŞTI

Helikopter kazasının ardından BBP’nin Almanya’dan davet ettiği Alman Sivil Havacılık Kurumu Kaza-Kırım Uzmanı Volkan Sürmeli de benzer bir uyarı yapmıştı. Sürmeli, piilot Kaya İstektepe’nin ileri derece kalp rahatsızlığı olduğunu ve 6 ayda bir sağlık kontrolünden geçip, rapor ile uçuş lisansının uzatılmasının söz konusu olduğuna dikkat çekerken, “Ancak, önemli sağlık problemi olan kişiye, hangi komisyon ve hastane uçabilir raporu verir, araştırılmalıdır” ifadesi yer almıştı.

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim