07:50Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

06:40 Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

03:00 İçişleri Bakanı Beşir Atalay GÖKSUN'a ulaştı.

03:00 Başbakanlıktan son açıklama BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi sonrası sinyal alındığı iddia edilen yere ulaşıldığı bildirildi.

02:50 Aramaların iki kilometrelik bir alanda yoğunlaştırıldığı bildirildi.

23:04 BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi sonrası enkazın bulunduğu tahmin edilen bölgeye bin kişilik ekibin daha yönlendirildiği bildirildi.

23:04 Başbakan Erdoğan açıklama yaptı

22:48 Büyük Birlik Partisi yetkililerince enkazın bulunduğuna dair açıklama yapılması bekleniyor...

22:37 Polis Telsizlerinden alınan bilgiye göre düşen helikopterin enkazına SİSNE köyü yakınında bulunduğu bildirildi. Helikopterin düştüğü yerin oldukça engebeli ve kırsal bir dağ köyü olduğu bildirildi.

21:45 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları, Göksun ilçesinin Kızılcık Yaylası'nda yoğunlaştı.

Enkazın Andırın ilçesine bağlı Geben beldesinde olabileceği bilgisiyle bölgeye yöneltilen ekipler burada yapılan aramalardan sonuç alamayınca Çardak bölgesine çekildi.

Bu arada, Çardak Kızılcık Yaylası'ndan sinyal alındığı bilgisi üzerine ekiplerin önemli bir bölümü bu yaylaya sevk edildi.

Kızılcık Yaylası'ndaki aramalar yoğun kar yağışı altında sürdürülüyor.

21:45 İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü, arama çalışmalarının başında olmak üzere BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü bölgeye gidiyor.

Alınan bilgiye göre, Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından, kazayla ilgili çalışmaları bizzat yerinde izlemek üzere bu gece bölgeye gidecek. Bakan Atalay'ın Ankara'dan uçakla Gaziantep'e gideceği, oradan da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geçeceği bildirildi.

21:11 BBP Genel Merkezinden Topçu basın'a bir açıklama yaptı.

21:04 BBP'lilerin Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağ olduğunu belirttiği bildirildi.

20:50 Enkaz yeri uzun süre tespit edilemediğinden dolayı ve hava muhalefetinden dolayı aramalar sadece karadan gerçekleştirilebiliyor.

20:23 Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Murat Çetindağ ve İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ile ismi alınamayan başka bir kişinin olduğu öğrenildi.

20:09Arama ekipleri arama çalışmalarını SİSNE KÖYÜ mevkiinde yonlaştırdı.

19:47 Arama çalışmalarının 3000 rakımlı yerlerde devam ettiği ve bölgede yağışın hakim olduğu bildirildi.

19:31 Bölgeye Diyarbakır'dan askeri uçak gönderildiği bildirildi. Hava şartları nedeniyle aramalar çok zor şartlarda gerçekleştiği de kaydedildi. Casa tipi uçak ile iki helikopter bölgede arama yapıyor. Yaklaşık 3 saattir enkaza ulaşılmaya çalışılıyor. Enkazın yerinin de tespit edildiği bildirildi.

19:27 Aramalar Beril Dağları'nda sürerken, helikopterde Büyük Birlik Partisinden sadece Yazıcıoğlu bulunuyordu. Bölgede 250 Kişilik jandarrma kurtarma timi arama yapıyor. Belirlenen ilk koordinatlarda enkaza ulaşılamadığı bildirildi. Ayrıca kaza ile ilgili Başbakanlık'ta kriz masası kurulduğu da kaydedildi.

BAŞBAKANLIK: KOORDİNATLAR BELİRLENDİ
19:00-Başbakanlık'tan yapılan açıklamada düşen helikoptere henüz ulaşılmadığı ancak koordinatların belirlendiği bildirildi.

HAVA KARARIYOR HALA ULAŞILAMADI!
18:43- Muhsin Yazıcıoğlu'nun evinde ise endişeli bekleyiş sürüyor. Jandarma aramaları 250 kişilik ekiple Tüllüce mevkiinde yoğunlaştırdı. Aramalara 15 kişilik sivil savunma ekibi de katılıyor. Yazıcıoğlu'nun eşi Münevver Yazıcıoğlu'da doktor kontrolünde tutuluyor.

TSK'DAN GECE GÖRÜŞKÜ HELİKOPTER
18:41- Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki arama kurtarma çalışkmalarına katılıyor. TSK'dan, bölgeye gece görüşlü helikopter gönderileceği açıklandı. Helikopter saat 19:00 sularında Diyarbakır'dan havalandı.

KAYSERİ VALİLİĞİ: YENÜZ ULAŞILAMADI

18:39- Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada bölgeye henüz ulaşılamadığını açıkladı. Bu arada bölge hastaneleri teyakkuz halinde.

BÖLGEDEN ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR

18:21- Bölgeden çelişkili haberler geliyor. Kahramanmaraş Valisi Tanıklar, enkaza ulaşılamadığı yönünde açıklama yaparken Sivas Valisi, yaralılara ulaşıldığı yönünde bir açıklama yaptı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Topçu, Sivas Valisi ve bölgedeki jandarma kaynaklarından alınan bilgilerin bu yönde olduğunu söylerken, yaralıların Kayseri'ye iletildiğini açıkladı.

Önemli Not: Yaralılar için zaman daralıyor. Bölgede hava tamamen karardı. Arama kurtarma çalışmaları konusunda ise bölgeden çelişkili açıklamalar geliyor. BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama ne yazıkki resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.



Emniyet Kaynakları, Yazıcıoğlu'nun hastane yolunda olduğunu ve ayağının kırıldığını açıkadı.

İçişleri Bakanlığıysa kaza ile ilgili çeşitli bilgiler olduğunu, kazanın olduğu yere henüz ulaşılmadığını bildirdi.

VALİ: ULAŞILAMADI

18:18- Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanıklar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, yaralılara henüz ulaşılamadığını söyledi. Bölgenin olağanüstü zor koşulları bulunduğunu ve tahmin edilen bölgenin kar altında olduğunu söyleyen Tanıklar, bölgedeki yerel halkında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Kendisinin de kaza bölgesine hareket ettiğini ve bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyleyen Tanıklar, İçişleri Bakanlığı'nın kazayla ilgili gereken hazırlıkları yaptığını kaydetti.

18:00- ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA

Yakın bir arkadaşımdır ve önemli bir siyasi partinin genel başkanıdır. Şu an henüz olay yerine ulaşılamamıştır. Tüm görevliler ulaşmak için büyük bir gayret içerisindedir.

17: 15 İHA GENEL MÜDÜRÜ KAHRAMAN

İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, saat 16.40'da helikopterde bulunan muhabirleri İsmail Güneş ile görüştüğünü, muhabirin ayaklarından ciddi yara aldığını söylediğini bildirdi.

Muhabir Güneş'in acil yardım isteğinde bulunduğunu ifade eden Kahraman, ancak daha sonra iletişimin kesildiğini belirtti.

Fevzi Kahraman, görüşmenin ardından GSM şirketine bilgi verdiklerini kaydetti.

17:00- Saat 13.30'da Kahramanmaraş'tan hareket eden Yazıcıoğlu ile 5 kişinin bulunduğu özel helikopter ile Maraş'ın Göksun ilçesi civarında temas kesildi.

Bunun üzerine teknik ekiplerin yaptığı araştırmada helikopterin Çardak beldesi yakınlarında bir dağın eteğine düştüğü anlaşıldı.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

İlk bilgiler kazada ölen hiç kimsenin olmadığı yönünde. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı, helikopterle bağlantının tamamen kesildiği ve enkaza cep telefon sinyalleriyle bulunduğu açıklandı.

AYAĞI KIRILDIĞI İDDİASI: Yazıcıoğlu'nun ilk bilgilere göre ayağının kırıldığı öğrenildi... Emniyet kaynaklarından gelen bilgiler bu yönde oldu...

VALİ'DEN GELEN SICAK AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.

Bilici, ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık"dedi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kayseri Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ÖLÜ YOK
Ulaştırma Bakanlığı, "5 yolcu ve 1 pilot yaralı var" derken, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklama ise "Bize gelen bilgilere göre ölü yok" Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Helikopter muhtemelen kötü hava şartlarından düştü" dedi.

YAZICIOĞLU'NUN AVUKATI KONUŞTU
Biz karayolu ile hareket ettik. Helikopterin düştüğünü ve genel başkanımızın yaralı olduğunu öğrendik. Sanıyorum helikopter hava muhalefeti nedeniyle düştü. Helikopterde bir gazeteci ve teşkilattan arkadaşımız vardı.

ŞARJI BİTMİŞ
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Bu bilgi bize de geldi. İHA muhabiri İsmail Güneş heliktopterde imiş. Bu arkadaş 112'yi arayarak helikopter düştü yaralıyız demiş. Sonra şarjı bitmiş" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül devrede
Olaydan hemen sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarını aradı. Yazıcıoğlu'nun yakınları ise olayla ilgili net bilgi alamadıkları şikayetini iletince Gül, bilgi akışının sağlanması için gerekli yerlere talimat verdi.

BBP liderinin ilk helikopterli mitingiydi
Helikopter kazası geçiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'taki son konuşmasında ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söylediği ortaya çıktı.

Yazıcıoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bir özel şirketten kiralanan helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine geldi. Yazıcıoğlu'nu ilçeye gelişinde BBP il ve ilçe teşkilatları yöneticileri karşıladı.

Karşılamanın ardından Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiçbir yüz kızartıcı işinin olmadığını belirterek, ''Temiz siyaset yapmalıyız. Türkiye'de iktidarlar değişir, ama vergi kaçıranlar hiç değişmiyor'' dedi.

''Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz'' diyen Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirlerine hakaret ederek siyaset yaptıklarını, kendilerinin bunu kabul etmediklerini kaydetti.

Seçmenlere uyarılarda bulunarak sözlerini sürdüren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Seçimlerde iddialıyız. 29 Marttaki seçimlerde Türkiye'nin her yerinde küçük, büyük, belediyeler kazancağız. Seçimde doğru olanı yapın. Sizi birbirinizin yüzüne bakamayacak duruma düşürecek iş yapmayın.

Bizim dışımızdaki partilerin hepsine aynı mesafedeyiz. Demokratik Toplum Partisi PKK'yı terör örgütü olarak tanırsa ona da aynı mesafede oluruz.''

Yazıcıoğlu, mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere helikopterle Çağlayancerit'ten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim