CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün parti içinde yaptığı operasyon gazete köşelerinde de ağırlıklı bir yer tuttu.

Yazarlar CHP'de olan-biteni nasıl yorumladı? İşte değerlendirmelerden bir demet...

Fatih Altaylı (Habertürk)
Kılıçdaroğlu mecbur kaldı


Kılıçdaroğlu o gün, partinin yüzde 30’ları aştığının göründüğü gün bunu yapmadı. Yapamadı. Şimdi “mecbur kalınca-köşeye kıstırılınca” yapmak zorunda kaldı.Buna liderlik tavrı değil savunma içgüdüsü deniliyor.
Bence ikisi arasında ciddi bir fark var. Tabii yine de Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği tavır önemli. Zorla da olsa çok önemli bir adım attı.

Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için bu linki tıklayın

Şükrü Küçükşahin (Hürriyet)
Şimdi liderlik gelebilir


CHP’nin yaklaşan seçime en hazırlıklı halde girmesi için bu şart da olabilir. Gerçekten Kılıçdaroğlu için zor bir süreç; ya liderlik yolunda ilerleyecek kendini kanıtlayacak ya da CHP daha büyük sıkıntıların içine girecek.
Ancak dünkü Kılıçdaroğlu, ilk kez, “Her şeyi göze aldım” diyebilmiş biri, o nedenle Önder Sav da bu kez farklı ve dişli bir rakiple mücadele edecek.
Bu mücadeleden şu sonuç da çıkacak: Halk mı, delegeyi elinde tutan mı?

Kızılot'un yazısının tamamını okumak için bu linki tıklayın

Taha Akyol (Milliyet)
Kılıçdaroğlu'na şans vermek lazım


CHP’nin büyümesinin tek şartı, eski kabuğunun dışına çıkarak toplumun değişik kesimleriyle barışık siyasetler geliştirmek ve duygudaşlık yaratabilmektir.Bu yönde Kılıçdaroğlu vearkadaşlarının CHP’yi yenileyerek gerçekçi bir sosyal demokrat partiye dönüştürme çabaları için şans tanınması lazımdır. Halkla barışık bir CHP’nin ortaya çıkması, demokrasimizin sağlıklı bir sağ-sol dengesine dayalı sağlıklı zemine oturması için de zaruridir.

Akyol'un yazısının tamamını okumak için bu linki tıklayın

Derya Sazak (Milliyet)
Politbüro krizi


Kemal Bey kurultayda Politbüro’yu ya bütünüyle tasfiye eder ya da kendisi gider. Kurultaya gidilirse Baykal’ın tutumu da kilit rol oynayacaktır. Deniz Bey, desteğini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanarak, “kaset darbesi” sonrası liderliğe dönüş yolunu kapayan Önder Sav’dan intikamını almış olur. CHP sancılı bir dönemin, yeni bir bölünmenin eşiğinde. Bakarsınız bu kaos Baykal’ın dönüşüyle de son bulabilir.

Sazak'ın yazısının tamamını okumak için buraya tıklayınız

Fikret Bila (Milliyet)
Kılıçdaroğlu'nun liderlik hamlesi


Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği mayıs kurultayından bu yana yaşanan “Gürsel Tekin sorunu” aslında Kılıçdaroğlu, Sav sorunuydu. Tekin, bu çatışmanın sembolü haline gelmişti.
CHP’yi dünkü kaosa sürükleyen kriz de yine “Gürsel Tekin” nedeniyle patladı, diyebiliriz.

Bila'nın yazısının tamamını okumak için burayı tıklayınız

Editör: TE Bilisim