AK Par­ti­li­ler'in ge­çen yıl en çok oku­du­ğu ki­tap 'kar­ma­şık ka­dın er­kek iliş­ki­le­ri­nin' an­la­tıl­dı­ğı Ye­di Ölüm­cül Gü­nah isim­li ro­man se­ri­si ol­du. AK Par­ti Ge­nel Mer­ke­zi'nde­ki kü­tüp­ha­ne­den en çok ödünç alı­nan Ro­bin Was­ser­man'ın ro­man se­risi Şeh­vet, Kıs­kanç­lık, Ki­bir, Öf­ke, Tem­bel­lik, Obur­luk ve Hırs baş­lık­la­rı­nı ta­şı­yor.

TEŞKİLATLARA GÖNDERİLİYOR

AK Par­ti Kü­tüp­ha­ne­si, AR-GE Baş­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de ba­kan­la­ra, mil­let­ve­kil­le­ri­ne ve par­ti teş­ki­la­tı­na hiz­met ve­ri­yor. Her ay en az 3 ki­ta­bın 15 ile 50 say­fa­ya ka­dar in­di­ri­len özet­le­ri­ni teş­ki­lat­la­ra yol­lu­yor.

Şu ana ka­dar 48 ki­ta­bın öze­ti çı­ka­rı­la­rak Ge­nel Mer­kez, ka­dın kol­la­rı ve genç­lik kol­la­rı, MKYK üye­le­ri, ba­kan­lar, ba­kan yar­dım­cı­la­rı, mil­let­ve­kil­le­ri, ve­kil da­nış­man­la­rı, be­le­di­ye baş­kan­la­rı, il baş­kan­la­rı, il­çe baş­kan­la­rı­na gön­de­ril­di. En son çı­ka­rı­lan özet ise Tür­ki­ye­’nin gün­de­miy­le bi­re­bir ör­tü­şenı iş­li­ Kürt So­ru­nu­nun Ana­to­mi­si. He­ki­moğ­lu Sü­ley­man Öz­ca­n’­ın ki­ta­bı Tür­ki­ye, Kür­dis­tan ve İs­ra­il üç­ge­ni alt baş­lı­ğı­nyor.

AK Par­ti­li­ler'e ki­tap öze­ti­nin ya­nı sı­ra kü­tüp­ha­ne­de­ki ki­tap­la­rın ödünç ola­rak ve­ril­me­si hiz­me­ti de su­nu­lu­yor. Ame­ri­ka­lı ya­zar Ro­bin Was­ser­man'ın Ka­li­for­ni­ya'da ya­şa­yan 7 genç ar­ka­da­şın kar­ma­şık iliş­ki­le­ri­ni ko­nu alan Ye­di Ölüm­cül Gü­nah isim­li 7 ki­tap­lık ro­man se­ri­si AK Par­ti­li­ler'in 2013 yı­lın­da en çok ödünç ala­rak oku­du­ğu ki­tap ol­du. Ye­di Ölüm­cül Gü­nah se­ri­si Şeh­vet isim­li ilk ki­tap­la baş­lı­yor. Bu­nu Kıs­kanç­lık, Ki­bir, Öf­ke, Tem­bel­lik, Obur­luk ve Hırs ta­kip edi­yor. Ak Par­ti­li­ler, 2012 yı­lın­da Ha­lil İnal­cı­k’­ın "Os­man­lı İm­pa­ra­tor­lu­ğu'nun Eko­no­mik ve Sos­yal Ta­ri­hi", 2011 yı­lın­da ise Şe­ra­fet­tin Tu­ra­n’­ın "Türk Dev­rim Ta­ri­hi" isim­li ki­tap­la­rı ter­cih et­ti.



SERİNİN BİRİNCİ KİTABI ŞEHVET

Oku­lun en po­pü­ler kı­zı Har­per ne is­te­di­ği­ni bi­li­yor: Adam'ı. Beth'in ya­kı­şık­lı er­kek ar­ka­da­şı­nı. Sa­rı­şın ve sı­kı­cı Beth'i, çe­ki­ci ve çap­kın Ka­ne de giz­li­den giz­li­ye is­ti­yor. Mi­ran­da, Ka­ne'in as­la on­dan hoş­lan­ma­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yor ama onu yi­ne de ar­zu­lu­yor. Bu ara­da sah­ne­ye ye­ni bir kız gi­ri­yor: Ka­ia­… Ka­ia'nın tek is­te­di­ği or­ta­lı­ğı ka­rış­tır­mak. Ve bu, ger­çek­leş­mek üze­re­…

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: KISKANÇLIK

Ka­ne ve Har­per ne is­te­dik­le­ri­ni ga­yet iyi bi­li­yor­lar: Beth ve Adam. Bu­nu na­sıl el­de ede­cek­le­ri­ni de bi­li­yor­lar; Bu ap­tal mut­lu çif­ti son­su­za dek ayı­ra­cak­lar. Mi­ran­da, Ka­ne'i (Bay El­de Edil­mez'i) na­sıl et­ki­le­ye­ce­ği­ni bil­di­ği­ni dü­şü­nü­yor. Ama Fran­sız­ca öğ­ret­me­ni Bay Po­well'ı baş­tan çı­kar­ma­ya ça­lı­şan Ka­ia'dan akıl is­te­se hiç de fe­na ol­ma­ya­cak gi­bi. Pe­ki ya Re­ed? Re­ed sa­de­ce key­fi­ne ba­kı­yo­r…­ Kim böy­le­si­ne fü­tur­suz­ca ya­şa­mak is­te­mez ki?

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: KİBİR

Herkesin gurur duyduğu bir şey vardı: Kaia, kasabanın bir numaralı erkeğiyle birlikteydi. Ancak serseri Reed de son zamanlarda bir hayli ilgisini çekmeye başlamıştı. Kane'le Harper istediklerini elde etmişlerdi: Adam'ı ve Beth'i… (Ancak onları ellerinde tutabilmek için, sırlarının ve geçmişlerinin asla ortaya çıkmaması gerekiyordu.) Miranda'nın kalbi kırılmıştı ama artık yepyeni bir görünüme kavuştu ve yepyeni işler peşinde. Bazen istediğiniz her şeye sahip olduğunuzu düşünürsünüz ama sonra birden her şey altüst olur.

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: OBURLUK

Burası Vegas, bebek! Burada her şey mümkün. Reed, 'hayranı' Beth'in çabalarıyla paraya ve şöhrete kavuşmayı deniyor. Kendini ezik gibi hissetmekten usanan Harper, Miranda'yla başlamak üzere hayatını sil baştan kurabileceğine inanıyor. Bu arada, Miranda'nın doğum günü dileği her an gerçekleşebilir. Adam da eski bir kız arkadaşıyla tekrar birlikte olma şansı elde ediyor. Kane ise her zamanki gibi sınırları zorluyor ama bu sefer çizgiyi aşıyor. Kazansalar da kaybetseler de, çılgın bir hafta onları bekliyor...

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: TEMBELLİK

Ye­di ki­şi­den bi­ri öl­müş, her­kes ser­se­me dön­müş­tü: Adam her şey­den eli­ni aya­ğı­nı çek­miş­ti: Aşk, okul, her şey. Tü­ken­miş­ti. Beth 'nor­mal' dav­ran­mak için elin­den ge­le­ni ya­pı­yor­du. Ama Re­ed bi­le bu pe­ri­şan­lı­ğı his­se­de­bi­li­yor­du. Çün­kü tek ya­pa­bil­di­ği, Ka­ia'yı dü­şün­mek­ti. Mi­ran­da da ne yap­tı­ğı­nı bil­mi­yor­du. Har­per'ı ger­çek­ten de af­fe­de­bil­miş miy­di? Doğ­ru dü­rüst bir şey yap­ma­ya ça­lı­şan tek ki­şi Ka­ne'di: Ka­za­nın na­sıl ve ne­den mey­da­na­ gel­di­ği­ni araş­tır­ma­ya baş­la­mış­tı.

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: HIRS

Bir yıl, bir dö­nem da­ha bi­ti­yor... Mi­ran­da dö­ne­me şans­lı gi­ri­yor. Ha­yal­le­ri­ni süs­le­yen şe­ye sa­hip olu­yor: Ka­ne'e. Ka­ne ar­tık us­lu ve ve­fa­lı bir sev­gi­li. Son de­re­ce de sı­kı­cı. Har­per ba­lo kra­li­çe­si ola­ca­ğın­dan emin. Ama ne ya­zık ki kral or­ta­lık­ta yok. Adam, Beth'le uğ­raş­mak­la meş­gul. Beth'se bir tür­lü to­par­la­na­mı­yor. Re­ed'i bı­rak­ma­sı ve ha­ya­tı­na de­vam et­me­si ge­rek. Ama Re­ed'in bir ge­le­ce­ği bi­le yok. Kep­le­ri­ni ha­va­ya fır­lat­ma­dan ön­ce bir­kaç sür­priz da­ha on­la­rı bek­li­yor. Sa­kın kork­ma­yın.

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH: ÖFKE

Beth, bir günde tekrar önemli biri olmuştu ama sonra kendini bir kez daha B-listesinde bulmuştu. O - ve herkes - Kaia, Kane ve Harper tarafından oyuna getirilmişti. Kimse Miranda'yı teselli edemiyor. İhanete uğradığını düşünüyor. İntikam almaya da son derece kararlı. Adam ise onu dinlemeye yanaşan - ya da ona bir içki ısmarlayacak - herkese saldırıyor. Birisi Kaia'yı gözetliyor; görünen o ki Reed ikinci el ürünlerden hoşlanmıyor. Oyunun adı intikam ve bu oyun birisi için son olacak.

Hasan BOZKURT- BUGÜN GAZETESİ
Editör: TE Bilisim