Şanlıurfa Plotformu tarafından geleneksel hale getirilen “Mesleğinde Ey İyiler” ödül töreni, Ankara’da düzenlendi. Siyaset,bürokrat, eğitim, sağlık, sanat, iş ve medya alanında mesleğinde başarılı olanların ödül aldığı törende, yazarımız Müslüm Aktürk’e de plaket verildi.

TZOB Otel’de düzenlenen gecenin sunuculuğunu ünlü spiker, diksiyon uzmanı Seda Demir’in yaptı. Tören öncesi verilen kokteylin ardından Sedat Koç Sıra Gecesi Grubu’nun konseri yer aldı. 

Şanlıurfa Platformu GenelBaşkanı Habip Çadırcı,  Sanayi Eski Bakanı Ali Coşkun, Şanlıurfa milletvekilleri M. Ali Cevheri, Aziz Aydınlık, belediye başkan aday adayları, bürokratlar, STK temsilcileri, medya temsilcileri, iş inisanları, yargı ve tıp mensupları ile sanatçıların katıldığı törenin acılışında yaptığı konuşmada, “Mesleğinde en iyileri seçebilmek, farkedebilmek olduğu kadar 'En' olmakta önemlidir.” dedi. Amaçlarının kişileri ve kurumları birbirleri ile yarıştırmak, birinin diğerine üstün gelmesini sağlamak olmadığınıbelirten Çadırcı şunları söyledi: 

“Amacımız farklı alanlarda yaptıkları çeşitli faaliyetlerle ülkemizin gelişimine katkıda bulunan, ilimiz,bölgemiz ve ülkemizin bir adım daha ileriye gidebilmesi için elini taşın altına koyan kişilere Şanlıurfa Platformu adına teşekürlerimizi sunmaktır. Ama bu ‘en’ olmak insana gurur verdiği kadar da sorumluluk yükler. Dilerim, bu yılın mesleğinde ‘en iyiler’ olarak seçilen bu arkadaşlarımızın ardındaki halk takdir ve rızası, Hakk’ın takdir ve rızasına dönüşsün. Bu gecenin düzenlenmesinde maddi manevi katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Ödül alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.”
Genel Başkan Çadırcı’nın konuşmasından sonra, jürinin belirlediği isimlere plaketleri verildi.  Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk, ödülünü CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’tan aldı. Yazarımız Aktürk, yaptığı teşekkür konuşmasında Anadolu Ajansı’ndan yaklaşık 20 yıl önce emekli olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Hakkıyla yapıldığında zor mesleklerden biri de gazeteciliktir. Elimizden geldiğinde hakkını vermeye çalıştık ve haliyle çok yorulduk. Emekliolduktan sonra gazetecilik mesleğini bırakmak istedim. Ancak sohset ettiğimiz bir hocamız zekatın sadece para ile değil; tecrübenin, bilginin paylaşılmasıyla da olacağını söyledi, mesleğimizin toplumun yararına yapılması gerektiğini anlattı. Biz de o günden bu yana elimizden geldiği kadar yazmaya, çizmeye devam ediyoruz. Ancak gerçekten yorulduk, yine bir emekli modunu girme niyetimiz başlamıştı ki bu ödül nedeniyle bu niyetimizi yine ertelemiş olduk. Habip Bey bu tören vesilesiyle emekli olmamıza izin vermemiş oldu.”

Bu arada, mazereti nedeniyle geceye katılamayan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Veysi Ateş’in ödülünü de, onun adına yazarımız Müslüm Aktürk aldı. 

Törende ödül alan diğer isimler şöyle: Hadi Tunç (Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı), Abdullah Erin (Şanlıurfa Valisi), Veysel Tipioğlu (Şanlıurfa Emniyet Müdürü), Aslan Ali Bayık (Hilvan Belediye Başkanı), Mehmet Özyavuz (Harran Belediye Başkanı), Prof.Dr.Ahmet Maranki (Tamamlayıcı Tıp Uzmanı), Prof.Dr.Mehmet Gülüm (Keçiören Hastanesi Başhekimi), Taha     Akgül (Dünya Şampiyonu Milli Güreşci), Serdar Bahadır (Kudret Göz Hastanesi Yön. Kur. Bşk.), Nuh Albayrak (Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Osman Nuri Karahasanoğlu (Akit TV Genel Yayın Yönetmeni), Veyis Ateş (Habertürk Tv Genel Yayin Yönetmeni), Şebnem Bursalı (ATV Ankara Temsilcisi), Reşat Uzun (Gazeteci), Maksut Konyar (Çapa Bilim Kolejleri Kurucusu), Ampute Milli Takımı (Dünya ikincisi), Emin Kaya (İş adamı), Ömer Faruk Bahçivan (İstanbul Şanlıurfalı İşadamlari Der.Bşk), Veysel Aybar (Ankara Dedecan Ocakbaşı Restoran Sahibi), Dr. Faruk Öncel (Akupunktur ve Zayıflatma Uzmanı), Burcu Çetinkaya Bucak (Türkiye Kadın Ralli Şampiyonu), Aziz Karagöz (İş adamı), Feridun Öncel (Misiad Genel Başkanı), Mehmet Ali Kulat (Mak Danışmanlık), Sedat Koç (Şanlıurfa Sıra Gecesi Ekibi), Rahmi Özkan (Avukat), E. Bekir Oyman (Oyman Group), Aşık Sefai (Mehmet Acet-Türk Halk Müziği Sanatçısı), Feridun Geçgel (Sanayici), Sevim Mercan Yılmaz (İş Kadını), Mehmet Canbeyli (Duru Tv Genel Yayın Yönetmeni), Celal Çiftçi (Olay Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı), Müslüm Çap (GTV Haber Spikeri), Abuzer Akbıyık (Folklor Araştırmacısı), Nabi Kırmızı (Eğitimci), Selahattin Özkan (Eczacı), Haşim Şeyhanlıoğlu (Çiftçi), Abdurrahman (Eyüboğlu Enerji Sektörü).
Öoül töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim