İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, İstanbul'daki su fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesi amacıyla kurumları tarafından hazırlanan teklifi, bu ay içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine sunacaklarını söyledi.

Vural, İSKİ Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, İSKİ bütçesindeki gelir/gider dengesinin kurulması, maliyetli kredi kullanımının asgari düzeyde tutulması, hayati öneme haiz suyun İstanbul halkına sürekli olarak temin edilmesi ve yeni yatırımlara kaynak oluşturulması amacıyla teklif hazırladıklarını belirtti.

Teklifin, su fiyatlarında yeni bir düzenlemeyi içerdiğini ve bu ay içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisine sunulacağını kaydeden Vural, “Teklifimiz, Meclis tarafından kabul edilirse, yeni tarifenin 1 Ağustostan itibaren geçerli olmasını talep ediyoruz” dedi.

ZAMLI FİYATLAR ŞÖYLE OLACAK:

İSKİ'nin önerisine göre, konutlarda 0-10 metreküp arası, su fiyatının 2.13'den 2.45 liraya, 20 metreküp su kullanımının 3.20 liradan 3.68 liraya, 20 metreküpten fazla su kullanımınınsa 4.26 liradan 4.90 liraya çıkarılması planlanıyor.

YÜZDE 15'İ AŞAN ZAM

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, İstanbul'da su fiyatlarına bir defada yüzde 15'i aşan bir zam oranının öngörülmesinin, açıklanan yıllık enflasyonun 2 katını aşan haksız, hakkaniyet ölçüsüne sığmayan bir uygulama olacağını kaydetti.

İSKİ Genel Müdürünün ana görevlerinden birinin, temel ihtiyaç olan suyun, kamu yararına uygun olarak kaliteli, sürekli, ucuz olarak, tüketici yurttaşların kullanımına sunulmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Engin, şöyle devam etti:

“Kararını aldıkları su zammına gerekçe olarak açıkladıkları finansman kaynağı yaratılması yaklaşımı ise yasaya ve hukuka aykırı olup, kamu yararıyla çelişmektedir. İSKİ yetkililerini uyarıyoruz. Suya zam önerinizi geri çekiniz. Büyükşehir Belediye Meclisinin duyarlı üyelerini de suya zam önerisini onaylamamaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilisim