Yeni Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu Kibir Kulelerine karşı rahatsızlığını 62.hükümetin programına da koydu

Yayın grubu olarak daha önce yaptığımız bir çok haberde ifade ettiğimiz gibi Ak Parti iktidarının önündeki en büyük sorun imar olduğunu belirtmiştik. İstanbul’da son  12 yılda yani Ak Parti iktidarı döneminde yapılan binaların dikey bir şekilde Kibir kulesi tarzında yapılıyor olması haklı olarak Davutoğlu’nu rahatsız etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber


 ''Yaptığı bina komşunun güneşi ve gölgesini keserse kul hakkına girmiş olurum yada yaptığım bina leyleğin uçuşunu etkiler diyen bir medeniyetten gelen bizler  şuan geldiğimiz nokta ise, arsa benim istediğimi yaparım durumuna geldik.''

Hak hukuk diyen bir medeniyetin çocuklarıydık ancak her şeyin paraya endekslendiği bir çağa eriştiğimiz için bu değerlerimizin yerini başka şeyler almış oldu. Hükümetin, yerel yönetimlerin ve anakent belediyelerinin göz yumması ile kıyı şeritlerine,dere yataklarına yol ortalarına yapılan gökdelenlerin sayısı artık bir elin parmaklarını çoktan aştı.

Mall of İstanbul Ucubesi İstanbul’a yakışmış mı ?

Türkiye ‘nin GAP’tan sonra en büyük projesi olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesinin yolları üstünde çoğu arsa vatandaşın elinden TOKİ marifeti ile devlet gücü ve kuvveti kullanılarak düşük bedellerle satın alınan yerlerde yapılan bu proje  ne medeniyetimize uygun,ne ahlakımıza nede vicdanımıza uygun ama ne yazık ki bütün itirazlarımıza rağmen yapıldı.

 Kıyı şeridine,tarihi baruthaneye ve yolun yanı başında Ucube şekilde yapılan Hayt Otel’in yapımı ne ile izah edilir ?

Bir yetkili Ataköy sahilinde ki arazileri sorarak burada imar izni vermelerini çuval ile para aldık diyerek açkılamıştı. Bu mantığa yazıklar olsun. Şu an yargı kıyılar, halka kapatılamaz diyerek yapılan binaların yıkılmasını gerektiğini ifade etti. Çuval ile para aldıklarını ifade edenler bu aç gözlülüklerini şimdi ne ile izah edecekler ?

Fatih’in İstanbul’u Feht ederken Karargah kurduğu Kazlıçeşme’de 39 katlı gökdelen’e yıkım kararı çıktı şimdi ne olacak ?

Projeyi yapıp satan ASTAY group  İBB ve Zeytinburnu İlçe belediyesine ben burayı sizlerden aldığım izinler ile yaptım. Şu an satmış durumdayım. Eğer siz burada yıkım yapmak istiyorsanız kat malikleri ile anlaşarak işi sulhe bağlayın diyecek. Ödenecek para yine halk olarak bizim cebimizden çıkacak. Ama halk bilinçli olsa kim bu projelere izin verdiyse dairesi yıkılacak maliklere ödenecek para bu projeye imza atanlardan tahsil edilmelidir. Bu projenin yanında daha İstanbul Feht edilmeden yapılan Tarihi Kazlıçeşme Fatih Camisi,Kilise,Erikli Baba Cem Evi ve Kazlıçeşme mezarlığı olduğu halde 39 kat şeklinde yapımına izin verildi.

Soma Faciasının patronu Spin (Omurga)Towers ‘ı bir kaç sene önce maslakta yaptı

Facianın yaşandığı Soma madeninin sahibi Alp Gürkan'ın İstanbul'da inşa ettiği Spine Tower, adeta ölüme davet çıkarıyor. İmar planına aykırı bir şekilde inşaat hakkı iki katına çıkarılan kulede, kaçak bodrum katları kiraya verilmiş.

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği 'ölüm madeni'nin sahibi Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta yaptığı Spine Tower'ın kaçak bölümlerinin iskân edildiği ortaya çıktı. Maslak'ta 22 dönüm arazide yapımına başlanan kuleye, 50 bin metrekarelik inşaat hakkı verildi. Şirket bunu iki katına çıkardı. Mevcut imar planlarına aykırı hareket eden Soma Holding, kaçak bodrum katları kiraya verdi. Garaj ve sığınma odalarını dahi iskân eden şirket, adeta ikinci bir Soma faicasına davetiye çıkarıyor.

Suit Ottomare Projesi  

29 kattan daha yüksek olan bu proje 16/9 sorunundan sonra 29 kata düşürüldüğü için yana ek bina izni verilerek firmanın kaybı telafi edilmiş oldu.Zeytinburnu halkının denizden aldığı hava sirkülasyonunu kesen bu bina İlçenin önemli  ucubelerinden birisi oldu.

Zeytinburnu sahil yolu üzerinde hayata geçirilen Ottomare Suites projesini  Sinpaş Yapı ile Barwa ortaklığında kurulan Ottoman Gayrimenkul'ün Bakırköy-Zeytinburnu aksında inşa ettiği projede fiyatlar 1 milyon liradan başlıyor.

29 katlı tek bloktan meydana gelen Ottomare Suites projesi 13 bin 550 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. İçerisinde 2 bin 700 metrekarelik sosyal alanın yer aldığı Ottomare Suites 80 farklı tipte 355 daireden meydana geliyor.

73 metrekare ile 185 metrekare arasında değişen dairelerin yer aldığı Ottomare Suites Konutları'nda teslimler 2013 yılının Ağustos ayında gerçekleşecek denmesine rağmen henüz teslimat yapılmadı.              

Hangisini yazalım her yer gökdelen her yer talan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’da İstanbul’da yapılan imar artışlarının 1204 latin saldırılarından daha çok İstanbul’u yıprattığının farkındalar. Erdoğan 16/9 projesindeki duyduğu rahatsızlığı sahibine traşlayın dedim yapmadı o günden sonra kendisine küstüm sözü ile yüksek binalara karşı olduğunu ifade etmişti. Çiçeği burnunda yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu’da yüksek binalara karşı rahatsızlığını dile getirerek  bir hafta içinde birisi hükümet programı olm ak üzere iki kez medeniyetimiz dikine değil yatay binalara daha uygun diyerek KİBİR kulesi tarzında yapılan 40-50 katlı binalara karşı itirazı olduğunu söyleyerek yerel yönetimlere mesaj verdi ama bu mesajı alıp almayacaklarını merak ediyoruz.

İstanbul Times 39 İlçede araştırma yaptı dikey binaların çoğu son 12 yılda yapılmış

İstanbul’da 2000 yılına kadar gökdelen tarzı binaların sayısı bir elin parmaklarını aşmayacak kadar azdı. Ancak bu tarihten sonra  her ilçe de KİBİR kulesi tarzı binalar aldı başını gitti. Ak Parti’nin başını ağrıtacak en önemli konu hiç şüphe yok ki  yer sizin gök Allah’ı istediğiniz kadar kat yapın mantığının hakim olduğu  günler yaşıyoruz.

Vay halimize Basın Ekspres yolu maslak gibi olacak…

Her yağmur yağışında sele teslim olan basın ekspres yolunda şu an onlarca yüksek bina inşaatına başlanmış durumda. Yayın grubu olarak bu binaların  daha hafriyatı alınıyorken ileride topluma yaşatacakları olumsuzluklara dikkat çekerek  yetkilileri uyarma işlevini sık sık yaptığımız halde rant hepsinin gözlerini bürüdüğünden hiç kimse bizim haklı uyarılarımızı dikkate almıyor. İleri de yaşanacak maddi ve manevi kayıplarda biz söylemiştik sözünü söylemek istemiyoruz. Ancak bu vurdum duymazlık ile sıkıntılar yaşayacağımızı tahmin etmemek zor değil.

www.istanbultimes.tv ve bu haberin sonundaki videoyu izleyerek İstanbul’ un nasıl kibir kulelerine teslim olduğunu izlemenizi istiyoruz.        

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim