Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Kimsesizler Kimi” projesiyle, ilçede yaşayan, kimi kimsesi olmayan yaşlıların yanında yer almaya devam ediyor. Proje kapsamında ilçedeki dedeleri ve nineleri Çamlıca Tepesi’ne götüren Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, onlara unutamayacakları bir gün yaşattı. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza ve AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat’ın öncülüğünde belediye ekipleri tarafından otobüslerle evlerinden alınarak Çamlıca’ya götürülen yaşlılar, hep birlikte keyifli bir gün geçirerek doyasıya eğlendi. İstanbul’un bütün güzelliklerini gören Çamlıca Tepesi’nde, sabah kahvaltısı yapan yaşlılar, kahvaltının ardından belediye ekiplerinin rehberliğinde İstanbul’un tacı sayılan Çamlıca’yı gezdiler. Aralarında ilk kez Çamlıca Tepesi’ni görenlerin de olduğu gezide dedeler ve nineler, İstanbul’u tepeden seyretmenin ve hep birlikte sohbet etmenin keyfini yaşadılar.

ONLAR İSTEDİ, BİZ GETİRDİK

Yaşlılara hizmet etmenin ayrıcalıklı bir görev olduğunu belirten Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, “Esenler’de yaşayan yaşlılarımız için program düzenlemek, onların yorgun gözlerinde bir ışık, yüzlerinde bir tebessüm olmak çok büyük mutluluk. Biz gezilerimizi düzenlerken yaşlılarımızın isteklerini de göz önünde bulunduruyoruz. Yaşlılarımızdan Ali amcamız, bizden kendilerini Çamlıca Tepesi’ne götürmemizi talep etti. Biz de gezimizin durağını onların isteklerine göre belirledik. Burada da onların keyif dolu dakikalar geçirdiğini görmek bizi son derece memnun etti” diye konuştu.

ÖLMEDEN GÖREYİM İSTEDİM

İstanbul’u Çamlıca Tepesi’nden seyretmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen 88 yaşındaki Ali Kaymaz, “Ben bugün o kadar mutlu, o kadar mesudum ki anlatamam. Ölmeden önce bir kez daha bizi Çamlıca’ya getirmelerini istedim belediyemizden. Onlar da Allah razı olsun hiç ikiletmeden bu isteğimi yerine getirdiler. Esenler Belediyesi bizim ekmeğimiz, aşımız, yoldaşımız oldu. Onlara ne kadar dua etsem az” diye konuştu.

HEPSİ EVLADIM GİBİ

Çamlıca’nın temiz havasının kendilerine çok iyi geldiğini belirten 70 yaşındaki Zübeyde Okutucu da duygularını, “Şu manzaraya bakar mısınız? Böyle temiz bir havada ağırlanıyoruz, sohbet ediyoruz, çayımızı içiyoruz. Bunlar çok güzel faaliyetler. Benim oğlum yok ama belediyede bana halimi hatrımı soran, yardımını esirgemeyen o kadar çok oğlum, o kadar çok evladım var ki, onların sevgisi bana bir ömür yeter” şeklinde ifade etti.

Keyifle geçen günün sonunda Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, beraberindeki ekibiyle birlikte programa katılan dedelere ve ninelere çeşitli hediyeler dağıttı.
Editör: TE Bilisim