Adana ve Kahramanmaraş’ta kandırdıkları genç kızlara fuhuş yaptırdığı iddia edilen 3’ü kadın 7 kişilik çete, polise sığınan 2 genç kızın ihbarı ile çökertildi. Hürriyet'in haberine göre; Çete içinde fuhuş için yer sağladığı iddia edilen ve bastonla zorlukla yürüyebilen 75 yaşındaki Fatma Baysay dikkati çekti.

Geçen pazar günü 155 Polis İmdat hattını arayan 22 yaşındaki E.E., kendisine ve 19 yaşındaki M.S.’ye zorla fuhuş yaptırıldığını ve götürüldükleri müşterinin yanından aradığını belirterek yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis, kadınları kurtararak koruma altına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır fuhuş yaptırılan M.S. ve 3 aydır fuhuş yapan E.E.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda 26 yaşındaki Hatice Poyraz, eşi 49 yaşındaki Bora Poyraz, 75 yaşındaki Fatma Baysay, 49 yaşındaki Şaha Ergün, 23 yaşındaki Sefa Solmaz, 22 yaşındaki Salman İzik ve 45 yaşındaki Erdinç Cihanoğlu’nu gözaltına aldı.

Şüphelilerden Sefa Solmaz ve Selman İzik’in kandırdıkları genç kızları çeteye teslim ederek fuhuş yaptırdığı, diğer şüphelilerin ise müşteri bulup, fuhuş için yer sağladığı iddia edildi. Şüpheliler, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim