Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Çınar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. E.C.A. Elginkan İlkokulu’nda düzenlenen ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın da katıldığı toplantıya, şubat ayında hayatını kaybeden Türkiye’nin önemli değerleri Müzeyyen Senar ve Yaşar Kemal’i anarak başlayan Başkan Kılıç, “Türk müziğinin değerlerinden Müzeyyen Senar ve edebiyatımızın dünya çapındaki çınarı Yaşar Kemal’i kaybettik. İki önemli değerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Şubat ayı da yerleri doldurulamayacak kadar önemli isimleri bizlerden aldı” dedi.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ KORUNACAK”

Çınar Mahallesi’nin kendine özgür bir sorunu olarak da göze çarpan sokak işgalleriyle ilgili çeşitli şikâyetlere çözüm bulduklarını belirterek konuşmasına devam eden Kılıç, “Arkeoloji Parkı ile ilgili, buranın bir açık hava müzesi olarak vatandaşların kullanımına da açılması gündemdeydi. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca yine kültürel değerlerimizden olan Beşçeşmeler Meydanı’nın da aslına uygun olarak düzenlenmesi için çalışıyoruz. Bostancıbaşı Köprüsü ile ilgili de çalışmalar yapılabilir. Yine başka bir hususu da belirtmek istiyorum. Kar yağışı sonrası Çınar Mahallesi’nden çok sayıda şikâyet aldık ve burada ağaç devrilmeleri çok sık yaşandı. Bunları haber alır almaz müdahale ettik ve ben de çalışmaları yerinde denetledim. Ara sokakların darlığı ve parklar nedeniyle tuzlama yapamadığımız sokaklar oldu. Ancak genel itibariyle Maltepe, bu işten çok başarılı bir biçimde çıktı” diye konuştu.

“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZECEĞİZ”

Altyapı, ulaşım, park, kentsel dönüşüm, olası İstanbul depremiyle ilgili hazırlık çalışmaları, işsizlik, otopark, kültür-sanat etkinlikleri ve kreşlerle ilgili sorun ve önerilerin tartışılıp konuşulduğu toplantıda belediyenin yapmış olduğu veterinerlik, cenaze hizmetleri, yardımlar, temizlik işleri gibi hizmetlerden de bahseden Kılıç şunları söyledi: “Altyapı sorunları olarak mazgalların yüksek olduğundan ve buna bağlı su baskınları yaşandığından, kaldırımların belirli bir konsepte uygun olmadığından ve park-bahçe sorunlarından bahsettiniz. Bununla ilgili notlarımı aldım.  Gereken her neyse yapılacak ancak şunu da belirtmek isterim ki; ana arter dediğimiz noktalarda çalışma yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Pazarla ilgili sorunlarınızı yakından takip ediyorum, o konuyla ilgili girişimlerde bulunacağız. Sahille bağlantınızı sağlayan altgeçitler sizlerden çok uzak ve dar. Bu konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı başta olmak üzere görüşmelerimiz sürüyor.”

8 BİN RİSKLİ BİNA

Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların da elini taşın altına sokması gerektiğini ifade eden Kılıç, “40-50 yıllık kullandığınız binalar var, yeni bina istiyorsunuz ama 5 kuruş para vermem diyorsunuz. Siz biraz katkı sunarsanız, bizi de müteahhitlere kul-köle etmezsiniz.  Maltepemizde 8 bin riskli binamız var. Biz ada bazında yapılacak, yeşil alanları olan, yağmur sularını depolayabilecek, güneş enerjisinden faydalanabilecek bir sisteme sahip, otoparkı olan ve çöpleri yer altına indirilmiş bir bina yapmak isteğindeyiz. Buna uymayan binalara ruhsat vermiyoruz. Biz bu ülkeyi sevmiyoruz arkadaşlar, her şeyi belediyeden bekliyoruz ancak burayı kirleten de bizler değil miyiz? Siz çöpünüzü çöp konteynerine atmazsanız, fazla konteyner verince de istemezseniz bu sorunu çözemeyiz. Burada bizler kadar sizlere de iş düşüyor” dedi.

YAŞAR KEMAL’İN ADI VERİLECEK

Maltepe’de “Fikret Otyam Müzesi” açılacağını kaydeden Kılıç, “Organik Pazar olan alan üzerinde yaklaşık 1000 metrekarelik yerde, Yaşar Kemal Kültür Merkezi adını vereceğimiz bir kültür merkezi kuruyoruz. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki bilet problemlerini de biliyoruz. Bununla ilgili de bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Artık her vatandaş ay içerisinde bir konsere gidebilecek, diğer vatandaşlarımıza da yer açılacak” diye konuştu.

Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesiyle ilgili 500 bin imza toplayacaklarını da belirterek konuşmasını tamamlayan Kılıç’tan sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy de, yaklaşan seçimlerin önemine değinerek, Kılıç’a yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Kılıç, daha sonra beraberindeki heyetle okuldaki öğretmenler ve bölgedeki esnafa uğrayarak sorunlarını dinledi. 
Editör: TE Bilisim