Program da ufuk açıcı konular konuşuldu

Yaşama Dair’in bu Haftaki konuğu M.Hilmi Eren oldu.Kendisi İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunu.Aynı zamanda Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları da bulunan Eren, Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi ‘nin de kurucu müdürü.

İstanbul Times Haber Merkezi / Sibel Gülersöyler

Eren son bir yıldır da İstanbul Aydın Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam ediyor

Üstün yetenekli ve desteğe ihtiyacı olan tüm öğrencileri Rehberlik Araştırma Merkezine davet eden Eren,öğrencilere her zaman kapasitesinin üzerinde bir eğitim verilmesinin çok önemli olduğunu ve çocuğun böylece kendini aşabileceğini belirtti.


Geçmişte desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerle ilgili en güzel çalışmaları ecdadımızın verdiğini belirten Eren geçmişteki iyilikleri düşünmek ve bugün iyi yapanları da örnek alıp daha güzelini yapmamız gerektiğini söyledi.

Üstün zeka nasıl anlaşılır ?

Üstün zekalı çocukların belirgin özelliklerine değinen Mehmet Hilmi Eren erken konuşma,erken okuma,hassas bir yapıya sahip olmaları ve hafıza becerilerinin çok gelişmiş olması olarak değerlendirdi.

Peki, aileler bu konuda neler yapmalı ?

Üstün yetenekli ya da destek alması gereken öğrencilerin ebeveynlerine de büyük görev düştüğünü ifade eden Eren çocuklarının bu tarz bir eğitim alması gerektiğini düşünen veliler öncelikle okulların Rehberlik Servisine giderek bilgi almalı .

Daha sonrasın da resmi yazı ile çocuklarını bir Rehberlik ve Araştırma Merkezine götürmeleri gerekiyor.

Çocukları okula gitmeyen veliler ise direkt bu merkezlere başvurabiliyor. Bu merkezlerde ise öğrenciye yetenek, zeka ve ölçüm testleri yapılarak ne tür bir desteğe ihtiyacı olduğu analiz ediliyor.


Daha sonrasında ise Destek Eğitim Hizmetine başlanılıyor

Anne ve babalarının etkin rolünün çok önemli olduğunu kaydeden Eren aileler çocuğunu düşünmeye, araştırmaya sevk etmeli dedi. Düşünen ve hayal kuran insanın gelecekte başarılı olacağını ve hayali olmayan bir insanın yaşayan bir ölü olduğunu söyledi.

Hz Ali efendimiz çocuklarınızı zamana göre eğitin diyor

Sözlerine Hz. Ali’nin çocuklarınızı yaşadığınız zamana göre değil yaşayacakları zamana göre yetiştirin sözü ile devam eden Hilmi Eren ailelerin çocuğum gelecekte ne ile karşılaşacak diye düşünüp ona göre bir ortam hazırlamaları gerektiğini belirtti.

İstanbul Times yayın grubunun yaptığı ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından dolayı canı-ı gönülden kutlayan Bahçelievler RAM müdürü Mehmet Hilmi Eren Özellikle Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in oluşturduğu kadronun hayata dokunan çalışmalar yaptığını ifade ederek hepsi ayrı ayrı kutladı.

Söyleşinin görselini izlemek için  www.istanbultimes.tvyi tıklamanız yeterli olacaktır.

Link :

http://istanbultimes.tv/v/35219/recording-2015-01-08-150646


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA
Editör: TE Bilisim