Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen “Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteğiyle 1-14 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara’da (2 grup) ve İstanbul’da (3 grup) olmak üzere “Yargı Muhabirliği” çalıştayları düzenleniyor.

Yerel medya mensupları, iletişim fakültesi öğrencileri ve mezunlarına yönelik olarak Avrupa Birliği’nden uzmanların katılımlarıyla düzenlenen çalıştayların ilki 1 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Salonunda gerçekleştirildi.


“Yargı Muhabirliği” çalıştayları her bir grupta 20 basın mensubu olmak üzere, 1 Eylül – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara’da, 7 Eylül – 14 Eylül 2015 tarihleri arasında ise İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Proje ile Türk Yargı Sisteminin medya ile olan ilişkilerinin güçlendirilmesi ve sistematik hale getirilmesi, yargı organları tarafından yürütülmekte olan dava ve soruşturmalar hakkında toplumun bilgi alma hakkı çerçevesinde medyaya hızlı ve güvenilir bilgi akışını sağlanması hedeflenmekte.


Editör: TE Bilisim