TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin grup önerisinin görüşülmesi sırasında tartışma çıktı. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış'ın boğazını sıktı. Daniş da Kamer Genç'in konuşması sırasında Genç'in üzerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulu, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşmelere bugün 11.00'de başladı. Görüşme sürerken kürsüye çıkan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç konuşması sırasında, Mehmet Ali Şahin’in taraflı bir yönetim sergilediğini iddia etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut tarafından uyarıldı.

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurtdışı seyahatlerine değindi. Gül ve Erdoğan’ın çok sık yurtdışına çıktığını savunan Kamer Genç, iki liderin yurtdışına çıkışlarında aldıkları harcırahları açıklaması gerektiğini söyledi.

AK PARTİLİLER GENÇ'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bu sözler üzerine AKP vekillerin tepki göstermesi üzerine Genç, “Bu memleketin şehitleri, gazileri açlıktan ölüyor, siz ne yapıyorsunuz? Her türlü sefahat içerisinde yaşıyorsunuz. Bu ülkenin mallarını yandaşlara sıfır fiyata veriyorsunuz da, bir şehide neden hakkını vermiyorusunuz?” dedi.

AK Parti sıralarından atılan laflara, Genç, "Benim sözümü kesmeyin. Benimle konuşmak istiyorsanız, televizyona çıkalım, orada bütün pisliklerinizi yüzünüze vurayım. Bu ülkenin şehit yakınları, gazileri açlıktan ölüyor, siz sefa içerisinde yaşıyorsunuz" diye karşılık verdi.

AK Parti’liler, Genç’in bu sözlerine tepki gösterirken, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da Genç’i sık sık uyardı.

Bu sırada, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli oturdukları yerde tartışmaya başladı.

Karşılıklı laf atmalar nedeniyle TBMM Başkanvekili Yakut, birleşime ara verdi. Tartışmalar ve laf atmalar verilen arada da devam etti.

DANİŞ GENÇ'İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

 

KAMER GENÇ'İ AK PARTİLİLER KURTARDI

Kamer Genç’in sözlerine sinirlenen  AKP’li Mehmet Daniş, Kamer Genç'in üzerine yürüdü. Bu sırada AKP'li vekil Nuri Uslu Daniş'i tutarak olası bir dayak olayının önüne geçti.

Genç'in az önce söylediği sözlere sinirlenen AK Parti’li Daniş, Genç’in üzerine yürüdü. Daniş’i, araya giren milletvekilleri engelledi. Bu sırada Kamer Genç MHP sıralarına saklanarak "Ben yalnızım diye üzerime yürüyorsunuz" diye bağırdı.

DURMUŞ DANİŞ'İN BOĞAZINI SIKTI

MHP vekilleri de Genç'i korumak için Daniş'i engellemeye çalıştı.

Daniş, kendisini engelleyen MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile de tartıştı.

Bu sırada Durmuş, Daniş’in boğazını sıktı.

YUMRUĞU DANİŞ YEDİ

Daniş’in milletvekillerince engellendiği sırada yumruk darbesi aldığı görüldü.

KAMER GENÇ GÖRÜŞECEĞİZ!..

Daniş, AK Parti’li milletvekillerince arka sıralara götürüldükten sonra, "Kamer Genç, görüşeceğiz..." diye bağırdı. Genç’in kendisine yanıt vermesi üzerine, Daniş, Genç’in üzerine koşmaya başladı, ancak AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu tarafından durduruldu.

Genç, stenograflardan, AK Parti’li milletvekillerinin kendisine yönelik sözlerin tutanaklara geçirilmesini istedi. MHP’li milletvekilleri yatıştırmak için Genç’i kendi sıralarında oturttu.

Genel Kurulda, verilen aradan sonra CHP’nin grup önerisinin görüşülmesine başlandı.

Editör: TE Bilisim