Kağıthane, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker koordinatörlüğünde yürütülen “İstanbul’da Vatandaş Karnesi” projesinde vatandaştan tam not aldı.

70’i aşkın hizmet alanında vatandaş memnuniyetinin ölçüldüğü ankette 39 ilçeden toplam 4bin kişi ile yüz yüze görüşüldü. Kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyetin 10 üzerinden derecelendirildiği memnuniyet ölçümünde Kağıthane 6.50 puanla ilk 5’de yer aldı.

Toplu taşıma alanında yapılan memnuniyet anketinde Kağıthane ilk sıralarda yer alırken, ilçe yeni açılacak Mecidiyeköy- Mahmutbey Metrosu ile ulaşım ağını kuvvetlendirecek. 3’üncü köprü ve 3’üncü havalanı bağlantı yolu çıkışlarına da sahip olacak Kağıthane’de ulaşım çalışmaları sürüyor.

Programlı olarak ilçe okullarını ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinlerken, Kağıthane Belediyesi ilçe okullarına gerekli desteği sağlıyor. İlçe okullarının yenilenmesi, park ve bahçelerin düzenlenmesiyle geleceğe nesiller yetiştiren Kağıthane,”İstanbul’da Vatandaş Karnesi” anketinde eğitim alanında da ilk sıralarda yer aldı. Çevre Eğitimleri, okul seminerleri, spor okulları, BilgiEvleri ve düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerle buluşan Başkan Kılıç, geleceğin teminatı olarak ifade ettiği öğrencilerin sosyal yaşam ve akademik hayat başarıları için çalıştıklarını ifade etti.

Kağıthane Belediyesi yatırımlarını hız kesmeden sürdürürken Başkan Kılıç sosyal belediyecilik ve şeffaf yönetim anlayışıyla hizmet veriyor. Sabah saatlerinde mesaisine Kağıthanelilerle görüşerek başlayan Başkan Kılıç, gün içerisinde de esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. Geleneksel olarak düzenlenen istişare toplantıları, kadın, genç ve çocuk meclisleri ise her kesimden ilçe sakininin yönetime katılımı olarak tanımlanıyor.
4bin vatandaşla yüz yüze görüşülerek yapılan anketin 2’inci aşamasında ise muhtarlar ile görüşüldü. İstanbul’da 700 muhtara ilçelerindeki belediye hizmetleri soruldu. Muhtarlara verilen ödenek, hangi alanlarda harcama yapıldığı ve alt faktörler soruldu. 
Editör: TE Bilisim