Ülkenin dört bir yanında “Cumhuriyetçi tüm yurtseverler serbest bırakılana kadar” Vatan Nöbeti tutanların sayısı giderek artarken, Maltepe Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı Forumu da nöbete devam ediyor. Vatan Nöbeti’nin otuz altıncı gününde Forum nöbetçilerini yalnız bırakmayan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, halktan uzak ve halka yukarıdan bakan bir zihniyetin diktatörlük olduğunu belirtti. Başkan Zengin, Vatan Nöbetçilerini selamlayarak, “Az önce Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Başlangıç’ı izledik. Yeniden Haziran Direnişi’ni yaşadık. Gözlerimizdeki yaş ve umudumuzla geldik.” dedi.

“Birleşe birleşe kazanacağız”

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Emperyalist güçler bizleri piyon olarak görüyor. Biz piyon muyuz, yoksa seçim yapmıyor muyuz, karar verelim. Bundan sonra herkes bu düşünce etrafında, emperyalist güçlerin önerdiği bir isim istemiyor, kendi bağımsızlığımızı istiyor. Sizlerin buradaki güzellikleri yaşatmak için gösterdiğiniz çaba, dostlarınız tarafından en iyi şekilde değerlendirilecektir. Biz azınlık değiliz. Çoğunluk olmanın yolu, aynı ülkede, aynı düşmanın karşısında savaşmaktan geçer. Birleşe birleşe kazanacağız.” diye konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Zengin’e “çapulcu çayı” ikram edildi.

“Durmak yok, bu daha başlangıç”

Bu Daha Başlangıç belgesel filminin gösterimi ve söyleşi için Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunan Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu da “nöbetçileri” yalnız bırakmadı. Mutlu konuşmasında, “Dünya bizi Haziran’da gördü. Durmak yok, bu daha başlangıç. Ayakkabı kutucuklarını Batı dünyasının gözüne sokmalıyız.” İfadelerini kullandı.
Pek çok katılımcının söz aldığı forumda tutsak subayların mektuplarının kopyası, özel kartpostallar eşliğinde dağıtılıp tüm tertipler konusunda katılımcılara bilgi verildi. Forumda ayrıca özelleştirme kapsamına alınan Karayolları bölgesi için imza kampanyası başlatıldı.

 
Editör: TE Bilisim