Van'da geçen 26 Ocak'ta anne P.T. 38 günlük bebeğini rahatsızlandığı gerekçesiyle F.A. ve Y.G ile birlikte özel bir hastaneye götürdü.

Durumu ağır olan bebek ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı.

Tedavisi sırasında bebeğin kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulguları tespit eden doktorlar ve hastane yönetimi durumu polise bildirdi.

22 SAAT DAYANABİLDİ

Ağır yaralı bebek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22 saat sonra hayatını kaybetti.

Polis olayın ardından anne P.T. ve onunla birlikte hastaneye gelen F.A ile Y.G'yi gözaltına aldı.

Polisteki işlemlerinin ardından dün Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
 


VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ


Van’daki 38 günlük bebekle ilgili Van Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:


"İlimizde İpekyolu ilçesinde bir özel hastaneye 26.01.2017 günü 13.00 sıralarında tedavi amacıyla annesi P.T. ile F.A. ve Y.G. isimli erkek şahıslar tarafından götürülen 38 günlük erkek bebeğin yapılan muayenesinde; kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularının bulunduğu, bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğu ve yoğun bakımda tedaviye alındığı bilgilerinin İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından tahkikat başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak bahsi geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlar, tahkikat devam ederken tedavi altında bulunan bebek 27.01.2017 günü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yakalanarak haklarında işlem yapılan şüpheliler düzenlenen tahkikat evrakı ile 30.01.2017 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
'İNSANLIĞIN İĞRENÇLİKTE GELDİĞİ SON NOKTA'

Olaya ilişkin Van Barosu Yönetim Kuru'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamayı okuyan Baro Başkanı Murat Timur, “Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte bunu değerlendirdiğimizde şu kanıya vardık; sanırım insanlığın iğrençlikte geldiği son aşamadır. Bir bebeğin istismara uğraması, yine toplumda çok vahim derecede karşılanan bir olaydır. Olayla alakalı süreci baro olarak birkaç gündür yakından takip ediyorduk." dedi.



'UYUŞTURUCU KULLANDIKLARI İDDİA EDİLİYOR​'

Murat Timur, “Otopsi raporunda bu bebeğin ölüm nedeni başına aldığı darbe sonucu ölümü gerçekleştiği yönünde. Yine otopsi raporunda vücudunun belirli noktalarında darp olduğu yönünde tespitler var. İstismar noktasında birtakım bulgular var. Adli Tıp Kurumu çocuktan alınan doku örnekleriyle birlikte bu konuda tespiti net yapacak. Soruşturma dosyasında dikkate alınacak başka bir husus da şüphelilerin uyuşturucu kullandığı iddiasıdır. Özellikle 40 günlük bir bebeğin istismara uğrama şüphesi hiçbirimizin hiçbir toplumda, hiçbir yerde karşılaşmadığı bir durumdur” diya konuştu.

 'SAVUNMALARINI ÜSTLENMEK İSTEMİYORUZ AMA...

'
Şüphelilerin savunmasını üslenmek istemediklerini ancak Ceza Muhakemesi Kanunu gereği mutlaka müdafi hazırlamaları gerektiğini aktaran Timur şunları söyledi:

“Şüphelilerden bir kısmı cinsel istismar noktasında ret üzerine bir savunma yaptı. Ancak şüphelilerden bir başkası da istismar olayını doğrulayacak beyanlarda bulundu. Bunu isim olarak ifade etmek doğru olmayacak ama istismarın doğruluğu noktasında bir şüphelinin beyanları var. Şüpheliler hakkında ‘beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak bir kişiyi öldürme’, bir tanesi hakkında ayrıca ‘uyuşturucu madde kullanımı’ndan tutuklama kararı verildi.”

Timur, bundan sonraki süreçte baro olarak olayın takipçisi olacaklarını ve faillerin en yüksek cezayı almaları noktasında da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 SAVCILIK OTOPSİ SONUCUNU AÇIKLADI

Soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı korkunç olaya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"26 Ocak 2017 tarihinde ilimizde meydana gelen, kamuoyuna da yansıyan 38-40 günlük erkek bir bebeğin kasten öldürülmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, haklarında gözaltı kararı verilen F.A., P.T., ve Y.G., isimli şüpheliler, 30/01/2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza mevcutlu olarak getirilmiş, bebeğin annesi olduğu ileri sürülen P.T., dahil olmak üzere tüm şüpheliler ’Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş ve Sulh Ceza Hakimliği’nce aynı suçtan tutuklanmalarına karar verilmiştir. 27 Ocak 2017 tarihinde erkek bebek cesedi üzerinde yapılan ölü muayene ve otopsi işleminde, bebeğin ölümünün ’Künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu’ meydana geldiği belirtilmiştir."

Editör: TE Bilisim