Viranşehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akyürek’in, bir süre önce Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı derneklerine davet etmesi üzerine İstanbul’a gelen Vali Tuna, Akyürek’i arayarak İstanbul’da olduğunu ve derneklerini ziyaret etmek istediğini söyledi. Viranşehirlilere sürpriz yapan Vali Tuna ise, ziyaret ettiği Viranşehirliler Derneği’nde kendisi de bir sürprizle karşılaştı. Dernek tarafından burs verilen üniversite öğrencilerini gören ve onlarla birlikte yemek yiyip sohbet eden Vali Tuna, bu birliktelikten mutlu olduğunu söyledi.   

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk 

Viranşehirliler Derneği Başkanı Necati Erol, Vali Tuna’yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, dernek faaliyetleri ve Viranşehir’in bazı sorunları hakkında bilgi verdi. Eyüp Nebi Camisinin yoğun ziyaretler dolayısıyla artık cemaate yeterli gelmediğini belirten Başkan Erol, bu caminin yeniden inşa edilmesini, yapımı süren Uhud Camisinin de bir an önce ibadete açılması için Vali Güngör Azim Tuna’dan yardım istedi. Erol, İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim gören Viranşehirli 40 öğrenciye her ay 150’şer lira burs verdiklerini ve ödemelerin de derneğe davet edilen öğrencilere bizzat elden taktim edildiğini sözlerine ekledi.

Hıdır Faruk Tepret’in üstlendiği bu ayki burs yemeğine ayrıca Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan ile yardımcısı Ethem Yasak ve genel sekreter Av. Mehmet Kırmızı, Viranşehirliler Derneği’nden Aslan Akyürek, Ömer İskender Kaya, Abdülkerim Gören, Osman Bayram, Sabri Kunt ve burs alan öğrenciler katıldı.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim