TÜMSİAD İstanbul Şube konferans salonunda gerçekleşen programa TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ve çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal İstanbul aşığı olarak nitelendirdikleri Vali Mutlu’yu aralarında görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, TÜMSİAD’ın 2023 vizyonuna 75 milyar dolar ihracat katkısı hedefi için canla başla mücadele verdiklerini söyledi.
Kısa bir konuşma yapan TÜMSİAD genel başkanı Dr. Hasan Sert TÜMSİAD üyesi işadamlarının para kazanan, yatırım yapan, istihdam oluşturan fakat parayı kalplerine yerleştirmeyen bir vizyona sahip olmaları gerektiğini ifade ederek halkın değerleriyle barışık vali Hüseyin Avni Mutlu beyle aynı havayı teneffüs etmenin hazzını yaşadığını söyledi.

Sözlerine İstanbul’la ilgili çeşitli istatistiki verileri açıklayarak başlayan vali Mutlu “TÜMSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ve takdir ediyorum. Türkiye'nin dışarıya açılmasında TÜMSİAD hatırı sayılır işlev görüyor. İstanbul işadamları açısından son derece güzel bir noktada. 1,5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyaya 2-3 saat içesinde rahatlıkla ulaşabilme avantajımız var. Başarılı olmaktan başka çaremiz yok. Başarı üretmekten, satmaktan ziyade TEKNOPARK, Ar-Ge çalışmaları ve innovasyona yatırım yapmaktan geçiyor. Marka değerler oluşturmaktan geçiyor. Samsung oluşturduğu marka değeri ile ülkemizin ilk 100 firmasının toplamından daha yüksek bir değere sahip. Bunları örnek almalı ve hedefimizi bu doğrultuda belirlemeliyiz.” şeklinde konuştu.
Yeni Bir İstanbul İnşa edelim
İstanbul’un deprem gerçeğine de değinen vali Mutlu sözlerini “Bilim adamları tarihler veriyor. Şu bir gerçek ki beklenen deprem ama bugün ama yarın olacak. İstanbul’un acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var. TÜMSİAD üyelerinden ve tüm müteşebbislerimizden İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecine yardımcı olmasını bekliyoruz. Gelin kaliteli ve ucuz evler yapın. İstanbul’a ve milletimize katkınız olsun, bir an önce bu eski yapılanmayı yıkalım ve yerine yepyeni bir İstanbul inşa edelim” diyerek sürdürdü.
Allah Bu milleti koruyor. Ben bunu gördüm
Programın son bölümünde TÜMSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayan vali Mutlu bir üyenin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sorusunu “Bu ülke artık Gezi türü olayları geride bırakmıştır.1 Haziran tarihi bu tip olayların bitişinin tarihidir. Gezi’den çok dersler aldık. En önemlisi Allah’ın bu milleti koruduğunu gördük. Allah bu milleti koruyor ve ben bunu gördüm” şeklinde yanıtladı.

Program sonunda TÜMSİAD genel başkanı Dr. Hasan Sert ve İstanbul Şube başkanı Eyüp Topal vali Mutlu’ya plaket takdim etti.


 
Editör: TE Bilisim