Uzay Kimya'dan okullarda tasarruf  ve hijyen paneli

 

İş Kadını  Sevda Arıkan,  ilköğretim  okullarında "Temizlik, hijyen ve tasarruf"  panellerine devam ediyor.   Uzay Kimya'nın, "Sosyal sorumluluk" projesi olarak süren bu etkinlikler, öğrenci velisi kadınlara yönelik..  Zeytinburnu Ayhan Şahenk  İlköğretim okulu'nda 30 Mart günü gerçekleşen panele çok sayıda kişi katıldı. Yüksek Kimya Mühendisi Sevda Arıkan tarafından sunumu yapılan ve  Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen panelde, yerli malı kullanmanın önemine de  değinildi.  

Temizlik ve hijyen  bilincinin yerleştirilmesi için hazırlanan bu proje ile Uzay Kimya'nın amacı bunların yanı sıra, öncelikle tasarruf ve çevre koruma  konusunda toplumun aydınlatılması.. Aynı zamanda, halka israf etmeme alışkanlığını kazandırarak, kadınların evde sağlıklı yaşam ve doğru temizlik  konusunda gelişimine katkıda bulunmak hedefleniyor. Toplantıya katılan öğrenci velisi kadınlara, bu doğrultuda bilinç kazandırılıyor.    

Yüksek Kimya Mühendisi Uzay Kimya A. Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı  Sevda Arıkan, hem kişisel  hem de ev temizliği gibi  hassas konularda ve genel temizlikte nelere önem verilmesi  noktasında katılımcılarla bir  çok bilgi paylaştı.. Toplumumuzda doğru temizlik alışkanlıklarının istenen seviyede olmadığını belirten Arıkan, "Evlerde artık ebeveynler  daha titiz davranmalı ve bu konularda bilinçli  tutumlar geliştirilmeli.  Çünkü evdeki temizlik anlayışı,  öğrencinin okuldaki yaşamını da etkiliyor. Okullarda artık  temizlik ve hijyenin eğitim kadar önemli olduğu kabul edilmeli. Velilerle işbirliği yaparak, çocuğun günlük temizlik  alışkanlıklarının istenilen düzeye getirilmesi için çaba gösteren okul yöneticilerine destek için de   bu tür etkinlikler çoğaltılmalı " diyor.

El yıkamanın kurallarından . banyo ve tuvaletteki hijyene kadar her yerde hangi kurallarla temizlik yapıldığı noktasında halkı aydınlatan iş kadını  elektrik ve su tasarrufu  hakkında da önemli  ipuçlarından söz etti. Ev kadını olarak hangi davranışlarla çevrenin nasıl korunacağını anlattı..  

Etkinliğe katılan ailelerle "evde tasarruf" hakkında  bir çok "püf noktası"nın paylaşıldığı sunumda  Arıkan, "Tasarruf aynı zamanda çevreyi  kirletmemek, kıt kaynakları boşa harcamamak demek. Dünyanın en zengin ülkelerinde bile hâlâ su ve  elektrik israfına karşı halka uyarılar yapılırken,  'Nerelerden nasıl tasarruf edebiliriz?' sorusu  sürekli gündemdeyken, ülkemizde de aynı duyarlılık bu tür panel ve etkinliklerle sürekli canlı tutulmalı" dedi.. 

Etkinlik yapılan okula katkıda bulunmak amacıyla, genel  temizlik malzemeleri de dağıtıldı. Aynı zamanda  katılanlara hediyeler verildi. .

 

Editör: TE Bilisim