Kavganın tarafı olmayan  gazeteciye  Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk’ün  şiddet uygulamasına ses çıkarmayan Mevlüt Uysal’ın mecliste şiddet  uygulayan şehir magandasına sahip çıkması tepki ile karşılandı  
 

Bahçehir Gölet bölgesinin bir kısmının satılmasına karşı çıkan CHP Başakşehir Belediye meclis üyelerinin Ak  Parti meclis üyeleriyle kavga etmesini fotoğraf makinesi ile kayıt altına alan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner, Ak Parti Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan  Öztürk tarafından görevini yaparken yumruklu saldırıya uğradı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal magandalığa karşı neden sessiz? 

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın başkanlık yaptığı  6 Mart 2015 tarihli meclis toplantısında başkanın gözü önünde görevini yapan sarı  basın kartı sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’e ölümüne yumruklu saldırı yapan şehir magandası aynı zamanda Ak Parti Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk’ün yaptığı saldırı için üzüntüsünü beyan etmemesi yapılan magandalığın başkan ve adamlarınca tasvip edildiğini doğrular nitelikte.

Başkan Mevlüt Uysal ‘mı azmettirdi ?

Yüzlerce kişinin gözü önünde Başakşehir Belediye meclis toplantı salonunda yumruklu saldırıya maruz kalan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in uğradığı şiddet için tek satır açıklama yapmayan Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın şehir magandalığını sahiplendiği bu sessizliği ile kanıtlanmış oldu. 

Sevsin veya sevmesin kime karşı olursa olsun kanuni yolların dışına tevessül edilerek yapılan her hangi bir şiddet eyleminin şehremini sıfatı taşıyan üstüne üstlük bir de hukukçu olması nedeni ile şiddetin hiçbir şeyi çözemeyeceğini bilmesi gereken Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın mecliste yapılan magandalık için üzüntüsünü yazılı veya sözlü olarak 3 gündür beyan etmemesi başkan şehir magandalığını onayladı olarak yorumlandı.

Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel Yönetim Kurulu Üyesi şehir magandası Ramazan Öztürk’e sahip çıkacak mı yoksa ihraç mı edecek ?

Sorumlu davranıp yönetim kurulu üyesi olduğu iktidar partisi olan Ak Parti’nin kurumsal kişiliğini zedelediği için şehir magandası Ramazan Öztürk’ün kamu adına yayıncılık yapan İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner’e arkadan kalleşçe saldırıp kafasına defalarca yumruk vurması ve Çetiner’in sağ eli ile yüzünü ve burnunu koruması sonucu yüzüne atılan yumruğun eline isabet etmesi neticesinde sağ el ciddi şekilde iş göremez hale gelmiştir.

21.Yüzyılda Habitat ödülü almış Bahçeşehir’in göbeğinde ancak şehir magandalarının baş vuracağı kaba kuvvet ve şiddet’i ne yazık ki Ak Parti Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öztürk tarafından yapılıyor olmasına rağmen İlçe Başkanı Ayhan Özgürel’in  yapılanın insanlık onuruna yakışmayacağını ifadede eden yazılı veya sözlü bir açıklama yapılmamış olması sayın Ayhan  Özgürel’in de Mevlüt Uysal gibi bu çirkin eylemi sahiplendiğini gösteriyor.

Ak Partinin isminde olan Adalet’in işlediğini göstermesi bakımından kamu adına görev yapan bir gazeteciye görevi başında ölümüne yapılan yumruklu saldırıdan dolayı acil bir şekilde kesin ihraç istemi  ile disiplin kuruluna sevk edilip hemen ihraç edilmesi sağlanmalı.

Ayrıca yumruk darbeleri ile kırılan fotoğraf makinesi ve telefonun bedeli de mağdur’a ödenmelidir. Bütün bunlara ek olarak devam eden davanın da yürümesi esnasında hiçbir kimse müdahil olmamalıdır.

Yayın grubu olarak ç
ıkan kavgada alnında yaralanan Güvenlik görevlisine de Allah’tan acil şifalar dileriz.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim