Uysal Halktan Kopuk  

  Milliyetçi Hareket Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Aytekin Horasan 29 Mart Seçimlerinin birinci yılında Başakşehir’in iyi yönetilmediğini iddia ederek  Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı eleştirdi. 

 İstanbul Times Haber Merkezi  

  TBMM.de Grubu olan ülkenin en köklü partilerinden birisi olan MHP.nin Başakşehir ilçe başkanı olarak bir yıl içinde iki kez belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret ettiğimiz halde kendisi bugüne kadar ne bizimle herhangi bir bilgi paylaşmış nede bizleri ziyaret ederek bir kahvemizi içmiş değildir diyen Horasan bu mantıkla belediye yönetilemez dedi.

  Uysal Halktan Kopuk  

 İstanbul Times Gazetesi olarak makamında ziyaret ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi Başakşehir ilçe başkanı Aytekin Horasan Gazetenizi sürekli takip ettiğini belirterek Başakşehir için güzel bir yayıncılık yaptığımızı ifade ettikten sonra Belediye seçimlerinin bir yılını gazetemize değerlendirdi. 

 Sayın başkan MHP İstanbul ilçelerinde yeterli oy oranını  yakalayamamış olsa da genel seçimlerde daha fazla oy aldığını  biliyoruz.Siz Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın bir yılını nasıl değerlendirir siniz ?  

 Hüseyin bey aslında sizler birer basın mensubu olarak Belediye bakanı Mevlüt Uysal’ın başarısız bir peroformans  sergilediğini bizlerden daha iyi bildiğiniz halde işinizin kuralı gereği bizi konuşturmak istediğinizi bildiğim için bu sorunuza şöyle cevap vermek isterim. ”Biz tiyatroya ve kültürel etkinliklere karşı değiliz. Başakşehir de bir yılda yapılan en iyi şey gereksiz afiş asılması ve tiyatro etkinlikleri dışında yaptıkları bir çalışma yok. Belediyenin logosunu bile ancak 10 ayda dünyanın bedelini ödeyerek yaptırdılar.Kısaca israf ve şatafatta bir numaralar.Bunun dışında bizim gördüğümüz bir etkinlikleri yok.Yani Bize göre Mevlüt Uysal çok başarısız bir başkan. 

 Uysal Haktan Kopuk Dediniz Neden Acaba ? 

 Bir belediye başkanı seçildikten sonra herkesin belediye başkanıdır.Ben Mevlüt Uysal’ı bırakan MHP lilerle birlikte görmek kendi partisinde ki insanlarla bile uyumlu bir şekilde göremiyorum..Ben yıllardır Başakşehir de öğrenci taşımacılığı yapıyorum ilçe halkı ile iç içeyim Belediye başkanından memnun olan insan yok.Aslına Bir başkan kendisine yardımcı olacak kanalların gönüllerine hitap etse halkın tümü ile sık sık görüşemezse bile halk memnuniyetini ön planda tutabilir.Mesela tüm ilçe başkanlarını,basın mensuplarını ve STK temsilcileri ile  sık sık bir araya gelse şikayetler aza inebilir.Ancak sanki gizli bir el Mevlüt Uysal’ın bunları yapmasını engelliyor gibi bir güç olduğunu hissediyoruz.. 

  Uysal’ı  Ne Zamandan Beri Tanıyorsunuz ? 

 Ben Başakeşehir ilçe başkanı  olmadan önce Küçükçekmece de MHP teşkilat başkanlığı  yaptım.Mevlüt Uysal’da Orada AKP ilçe başkanı olduğu için tanışıklığımız çok eskilere dayanır.Uysal Küçükçekmece de de halktan kopuktu halende kopuk.Bu yaştan sonra düzeleceğini de düşünmüyorum.

 

MHP Başakşehir’de Genel Seçimde Ne yapacak ?  

 Sizinde takip ettiğiniz gibi anketler MHP.yi genel seçimlerde oyunu en çok artıracak parti olarak gösteriyor.Biz de Başakşehir’de oy oranımızı en üst seviye çıkarmak için imkanlarımızın elverdiği oranda arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz..Seçimde bu samimi çalışmalarımızın karşılını alacağımıza da gönülden inanıyoruz.

     CHP Tümsan 2 de Komşunuz Aranız Nasıl? 

 Biz MHP olarak aşırı  freaksiyonlara mensup marjinal partiler dışında yasalarımız dahilinde kurulan her partiye karşı saygılıyız.hatırlayacağınız üzere Bülent Ecevit’in partisi DSP ile koalisyon hükümeti bile kurduk.Yani sağcı parti olduk diye sol partilere mensup diğer parti temsilcileri ile aramıza mesafe koyacak değiliz.Yakın bir gelecekte de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte siyasi parti temsilcilerin ziyaret edeceğiz. 

  

Belediye Başkanı  Mevlüt Uysal Gazetemize Karşı Ayrımcılık Yapmıştı Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz ? 

 Gerek parti olarak gerekse de şahıs olarak hiçbir kurum ve kuruluşun özgür basına karşı ambargo uygulamasına alkış tutacak değiliz.Geçen haftaki sayınızda bizim partimize katılım etkinliğimizi haberleştirdiğiniz için aynı sayfada SEN BAŞAKŞEHİRSİN KÜÇÜK DÜŞÜN Haberiniz dikkatimi çektiği için okudum.Orada haberdar oldum ki hiç tasvip etmeyeceğimiz

 Bir uygulama yapmışlar..Önümüzdeki günlerde tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla Belediye başkanını ziyarete gideceğiz.Arzu ederseniz bir muhabiriniz bizimle gelsin.Eğer orada muhabirinize bir sataşma ve içeri almama gibi bir durum söz konusu olursa bizde o ziyareti yarıda keserek sizin yanınızda yer alırız diyerek basına her türlü desteği daima vermeye hazır olduklarını ifade eden MHP Başakşehir ilçe başkanı Aytekin Horasan’a bu onurlu çıkışından dolayı teşekküre ederiz. 

 İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA) 

Editör: TE Bilisim