Eskişehir'de 47 yaşındaki babası Ali İhsan Balaban'ı boynuna şırıngayla tuz ruhu enjekte ettikten sonra 43 yaşındaki annesi Nuray Balaban ile 18 yaşındaki kız kardeşi Melike Balaban'ı elleriyle boğarak öldüren 22 yaşındaki Mustafa Balaban'ın "Annem ve kız kardeşim uyanmasalardı onları öldürmezdim" dediği belirtildi.
 
Alanönü Mahallesi Babür Sokak'taki Sema Apartmanı'nın 5'inci katında önceki sabah saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kalıp Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Balaban, NATO Petrol Hattı Tesisleri'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan babası Ali İhsan Balaban'ı boynuna tuz ruhu enjekte ederek, annesi Nuray Balaban ile kız kardeşi Melike Balaban'ı da elleriyle boğarak öldürmüş daha sonra da evi ateşe vermişti. Mustafa Balaban öldürdüğü babasıyla boğuşma sırasından ellerinde ve yüzünde çiziklerin oluşmasından şüphelenen polisler tarafından gözaltına alınmış ve suçunu itiraf etmişti.
 
Dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderilen Mustafa Balaban'ın ilk olarak babası Ali İhsan Balaban'ı öldürdüğü belirtildi. Mustafa Balaban'ın polislere önce babasına bayıltıcı özelliği olan kloroform sıktığını söyledi. Babasının bayıldıktan kısa süre sonra kendisine gelmesi üzerine içerisine tuz ruhu koyduğu şırıngayı boynuna enjekte ettiğini ve kısa süreli boğuşma yaşadıklarını anlatan Mustafa Balaban annesini ve kız kardeşini öldürmeyi düşünmediğini öne sürdü. Balaban, "Annem ve kız kardeşimin yattığı odaya uyanmasın diye kloroform sıkmıştım. Babamla boğuşma sırasında annem uyandı yanıma geldi. 'Yapma babandır' dedi. O an kendimden geçmiştim. Annemi boğdum, ardından uyanıp yanıma gelen kız kardeşimi öldürdüm. Annem ve kız kardeşim uyanmasalardı onları öldürmezdim" dediği öğrenildi.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi Mustafa Balaban'ın uzun zamandır aralarında sorun olan babasını öldürmeyi kafasına koyduğunu, olay gecesi babasını öldürdükten sonra uyanan annesi ve kız kardeşini de geride delil bırakmamak için öldürmüş olabileceğini söyleyerek, "Anne ve kızı uyanmasaydı belki de ölmeyecekti. Oğlu babasını öldürdükten sonra evden çıkıp gedebilirdi. Ancak anne ve kız kardeş olayı görünce onları da öldürüp, olaya yangın süsü vermek için de evi ateşe vermiş" şeklinde yorum yaptı.
 
Babasını, annesini ve kız kardeşini öldüren Mustafa Balaban'ın isimlerinin yazılmasını istemeyen arkadaşları ise "Mustafa ortaokulda sessiz ve sakindi. Lise ve son olarak üniversite yıllarında ise tamamen değişti. Herkesle kavga ediyordu. Onu anlamakta güçlük çekiyorduk" dedi.
 

Bu arada Mustafa Balaban'ın tutuklanmadan önce Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulaması sırasında sinir krizleri geçirdiği ve kafasını duvarlara vurduğu, kendisini yatıştırmak isteyen bir polis memuru da kafa atarak hafif şekilde yaralanmasına neden olduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim