İstanbul Zeytinburnu ilçesinde milyonlarca dolarlık yatırımla yapılan “Realistanbul” evlerinin tanıtımında semt olarak Zeytinburnu’nun değil, Merter’in isminin kullanılması Zeytinburnulu vatandaşları çileden çıkardı.  

SİTEDE YAZILAN ADRES

ISTANBUL TIMES/OZEL HABER 

Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı’nın ortaklığında İstanbul Zeytinburnu’nda  inşa edilen Realistanbul projesi, semt olarak Merter gösterilince, birçok emlakçı ve Zeytinburnu’nda ikamet eden vatandaşın tepkisine yol açtı. Son dönemlerde özellikle Ulusal Gazetelerde çıkan tanıtım haberleri ve reklamlarında semt olarak Zeytinburnu yerine Merter yazılmasına, Zeytinburnu halkı “ Utanıyormusunuz” şeklinde sözcükler kullanarak tepkilerini dile getirdiler.  

GOOGLE MAPS VE UYDUDA ZEYTİNBURNU GÖRÜNÜYOR

“ZEYTİNBURNU İSTANBUL’UN İNCİSİDİR” 

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız emlakçılar, İmar izninin Zeytinburnu Belediyesi’nden alındığını ve inşaatın Zeytinburnu sınırları içerisinde olduğunu iddia ettiler. Tanıtım kampanyasında projenin Merter olarak gösterilmesine ise tepki gösteren Emlakçılar, “Zeytinburnu İstanbul’un incisidir. Milyonlarca dolar harcanarak yapılan bu projenin Zeytinburnu Sınırları içerisinde olmasına rağmen, Merter olarak gösterilmesine anlam veremiyoruz. Biz Zeytinburnu’nun modern bir ilçe olmasını beklerken, yatırımcıların Zeytinburnu’ndan rahatsız olmasının bir anlam ifade etmediğini bilmeleri lazım” şeklinde konuştular.

ULUSAL GAZETELERDE YAPILAN REKLAM

GOOGLE MAPS BİLE ZEYTİNBURNU DİYOR 

Firmanın tanıtım sitesinde gösterilen adresin Merter ile alakası olmadığını “Google Maps” uydu görüntüleri ve fotoğrafları da doğruluyor. Tanıtım sitesi ve birçok kampanyada kullanılan Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi hem imar planında hem de Zeytinburnu İlçe Haritasında, Zeytinburnu sınırları içerisinde olduğunu doğruluyor. Konu ile ilgili inşaatın yapıldığı esnafların görüşleri ise bihayli şaşırtıcı. Birçok esnaf, Zeytinburnu’na katkı sağlar düşüncesi ise ses ve görültüye katlandıklarını belirterek, “İşimiz gereği gününüm yarısı projenin yapıldığı yerin yanı başında geçiyor. Zeytinburnu Ambarlar’ın buraya yakın olması bütün gerçekleri çıplaklığıya yansıtıyor.  Bizler bu site çalışan esnaflar olarak, arkadaşlarımıza ürün taşıyan ağır tonajlı araçların çıkardığı ses ve gürültüye katlanıyoruz. Yanı başımızda yapılan inşaatın başka sınırlarda gösterilmesi anlamsız ve kötü bir durumdur” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.  

ŞİRKET YETKİLİLERİ AÇIKLAMADAN KAÇINDI 

Gazetemize gelen birçok ihbarı değerlendirdikten sonra, konuya muhatap olan Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı’nın ortaklığında yapılan Realistanbul yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı. Şirket bünyesinde yetkili olan bir çalışan ise “Bununla ilgili bir görüş ben sana söylemem. Neden söyleyeyim ki. Bu haberlik bir şey değil ki. Killer var ya Killer. Killer Grubu Çeliktepe’ de Türkiye’nin en büyük Gökdelenini yapıyor. Levent diye söylüyor. Orası Levent değil ki. Çeliktepe. Killer Grubu neden Levent diyor. Çünkü öyle bir gökdelen Levent’te olduğu için. Bununla ilgili haber yapabilirsin. Yorum vermeye yetkili değilim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim