Felakete maruz kalan insanlara yardım eli uzatan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Türk Kızılayı, bu kez de yaşanan sel felaketiyle zor günler yaşayan Makedonya'ya 5 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. 
 
Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi Üsküplülere zor günler yaşatıyor. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Türk Kızılayı felakete maruz kalan Üsküp’e gönderilmek üzere 5 TIR yardım malzemesi topladı. Malzemeler, Tuzla Akfırat Türk Kızılayı deposundan Üsküp’e gönderildi. Hijen ve gıda malzemesi dolu TIR’ların uğurlanması töreninde konuşan Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kardeşliğin sınır tanımadığının altını çizdi. Bu tanımın tam karşılığı anlamına gelen yardım kampanyası için bir araya geldiklerini ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Belediyelerimiz, sadece Marmara Bölgesi'ne hitap etmiyor. Birçok organizasyonlarda gerek yurt dışı, gerek yurt içinde Marmara Belediyeler Birliği olarak da birçok desteklerde bulunduk.”
Çağırıcı, Üsküp’de sel felaketi sonrası ortaya çıkan sıkıntılar son bulana kadar bu tür yardım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.
 
“11 TIR YARDIM MALZEMESİ OLDU”
 
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tunç ise, Üsküp’teki sel felaketinin etkilerini yerinde tespit ettiklerini anlattı. Makedonyalı yetkililerin 5 yerleşim merkezinde 3 bin 500 hanenin hasar tespiti ile ilgili bir çalışma başlattıklarını anlatan Tunç, şunları söyledi:
“Şu anda Kızılay aracılığıyla Marmara Belediyeler Birliğimizin oluşturduğu bu kampanyadan birikenleri bölgeye ulaştıracağız. Bugünkü TIR'larla birlikte 11 TIR yardım malzemesi ulaşmış olacak. Bu insanlar yaşam alanları temizlendikten sonra kaybettikleri bütün eşyalarını alma noktasında sıkıntı çekebilirler. Eve giren çamurlu sular özellikle halı, koltuk, yatak, beyaz eşyaların tümü kullanılmaz hale gelmiş ve hepsini dışarıya atmışlardı. Kampanyamızın bundan sonraki bölümlerinde sayın başkanlarımıza da arz ettim. En azından Türkiye’de bundan sonra kampanyanın beyaz eşyaya yönelik olması çok faydalıdır”
 
           
5 TIR YARDIM MALZEMESİ‘BİSMİLLAH’ İLE UĞURLANDI”
 
5 TIR dolusu yardım malzemesi konuşmaların ardından MBB Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tunç ile vatandaşlar tarafından ‘Bismillah’ ile uğurladı.  
Editör: TE Bilisim