Sunuculuğunu İrfan Kangı'nın yaptığı şenliklerde özellikle çocuk eğlenceleri ile yemek yarışması büyük ilgi topladı. 3 gün süren şenlik Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması ile başladı.

Mustafa Kara konuşmasında Ramazan ve Kâtibim Şenliklerinde yapılan etkinliklerinin bir benzerinin ilçe genelindeki 9 mahallede yapılacağını, böylece Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ne gelemeyen binlerce Üsküdarlının ayağına şenlikleri getireceklerini ifade etti. Şimdilik 9 mahallede planlanan şenliklerin önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla mahalleye yayılacağını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şenliklerin başlangıç tarihinin öne alınacağını ve kapsamının da artırılacağının altını çizdi.

Sunuculuğunu İrfan Kangı'nın yaptığı Ünalan Mahalle Şenlikleri'nde çocuklara yönelik olarak aralarında İbrahim Tatlıses, Demet Akalın ve Ceza gibi ünlülerin canlandırıldığı kukla gösterileri, İllüzyonist Mendokan, Jonglör ve Tahtabacak gibi gösteriler dışında şişme oyun gruplarından oluşan Çocuk Oyun Parkuru büyük ilgi topladı. Şenliklerde ayrıca halkoyunları ve bando gösterileri, film gösterimi ile Fatih Yaman konseri beğeni ile takip edildi.

Birbirinden leziz börekler yarıştı

Ünalan Mahalle Şenlikleri'nin en ilgi çeken etkinliklerinden biri de Yemek Yarışması oldu. Başkanlığını Emine Beder'in yaptığı 7 kişiden oluşan Jüri, 10 yarışmacının katıldığı börek yarışmasında seçim yapmakta bir hayli zorlandı. Yarışma sonunda Arife Curalı kıymalı böreği ile birinci olurken, ikinciliği patatesli börek ile Teslime Karaca, üçüncülüğü de peynirli pita ile Fehime Erol aldı. Yarışmada birinci olan yarışmacı Ekmek Pişirme Makinesi, ikinci olan yarışmacı Tost Makinesi ve üçüncü olan yarışmacı da Su Isıtıcısı ile ödüllendirildi.

Editör: TE Bilisim