İstanbul Ticaret Üniversitesinde kariyer planlama merkezinde uzman yardımcısı olarak görev yapan S.A., üniversitede genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Adnan E. hakkında savcılığa tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu.
Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un haberine göre; Şikayet dilekçesinde, Adnan E.’nin kendisine önce sözlü olarak ardından da mail yoluyla tacizde bulunduğunu iddia ederek, “Bir defasında odasına çağırıp bana ‘merhaba bebişim’ diye hitap etti. Bunu dil sürçmesi olarak düşünürken odasından ayrıldığım sırada bana ‘teşekkür ederim kuzum’ deyince sözlerinin taciz olduğunu anladım. Aynı gün mailime taciz mesajları da atınca bulunduğu konum nedeniyle bir çalışanı baskı altına alıp manevi değerlerimi rencide eden bu eylemin cezasız kalmaması için bu şikayeti yapıyorum” dedi.  
Mail yazışmalarını, kamera kayıtlarını ve diğer delillerin de iddiasını kanıtladığını belirten S.A., Adnan E.’nin ceza almasını istedi. Taciz iddiasıyla çalkalanan İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi ise konu ile ilgili inceleme başlattı. Taciz iddiasıyla gündeme gelen Adnan E.’nin ifadesini alan yönetimin önümüzdeki günlerde Adnan E. ile ilgili kararını vermesi bekleniyor.
      
Editör: TE Bilisim