Olayın görgü tanıklarından Hicabi Bektaş, fırtına nedeniyle oluşan dev dalgaları seyretmek için iskele girişinde bulunduğu sırada bisikletli bir gencin iskelenin en ucuna giderek fotoğraf çekmeye başladığını söyledi.

Bektaş, iskeleye gitmemesi konusunda uyardıkları kişinin kendilerini dinlemediğini belirterek, "Dur dedik durmadı, gitti. Bisikletini direğin dibine bıraktı, kendisi iskelenin en ucuna gitti. Fotoğraf çektikten sonra kıyıya doğru yürümeye başladı. Bu esnada telefonla konuşuyordu. Bir dalga geldi, umursamadı. Büyük dalganın geldiğini görünce kaçması için bağırdık. O esnada gelen büyük dalga onu alarak açıklara sürükledi. Birkaç kez suyun üstünde gördük ama daha sonra kayboldu" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Giresun Üniversitesi Bulancak Meslek Yüksek Okulu’nda Büro Yönetimi ve İdarecilik Bölümünde okuyan, Abdusamed Kahırman’ın, öğlen saatlerinde kaldığı özel öğrenci yurdundan ayrıldıktan sonra geri dönmediği öğrenildi. Bu akşam saatlerinde ders çalışmak için buluşacağı arkadaşlarının Abdusamed Kahırman’ı telefonla ulaşamayınca kaldığı yurda gittikleri fakat burada da bulamamaları üzerine emniyete bilgi verdi.

Denizde kaybolan kişinin kıyıda bulunan montu ve bisikletinden Abdusamed Karıhan olduğundan şüpheleniliyor.

Giresun Üniversitesi’inde öğrenci olan Abdusamed Kahırman’ında denizi çok sevdi, bisikletiyle fırsat buldukça deniz kıyısında zaman geçirdiği ve bol bol fotoğraf çektiği belirtildi.

Aslen Bayburtlu olan Kahırman’ın, daha önce kazandığı üniversitede Psikolojik Danışmanlık bölümünü, Tıp Fakültesini kazanan kardeşini okutmak için bıraktığı belirtildi. Kardeşi okulu bitirinceye kadar inşaatlarda çalışan Kahırman’ın, tekrara sınava girerek Giresun Üniversitesi’ni kazandığı ve Büro Yönetimi birinci sınıfta okuduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, denizde kaybolan Kahırman ise henüz bulunamadı. 
Editör: TE Bilisim