Seçim sonuçlarının ardından CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı genel başkanlık adaylığını ilan eden ve ‘olağanüstü kurultay’ talebinde bulunan Umut Oran, “Ortada acil bir durum var. Hastalığın ölümcül olmaması için müdahale edilmesi şart. Kemal Bey dürüst, çalışkan bir insan. Ancak bazen iyi insanlar da başarısız olabiliyor” dedi. Oran, genel başkanlığa aday olma gerekçelerini Habertürk’e anlattı:
KILIÇDAROĞLU'YLA KİŞİSEL BİR DERDİM YOK
"Ortada başarılı olmayan bir sonuç var. Başarısızlığın, başarıymış gibi sunulması yanlıştır. Sayın genel başkanla kişisel bir sorunum yok. İyi, dürüst, çalışkan bir insan. Bunlara hiçbir şekilde itiraz etmiyoruz. Ama bazen iyi insanlar da başarısız olabiliyor.
KURULTAYI KENDİ TOPLARSA ŞIK OLUR
Şu andaki mevcut kurultay delegeleri 3 yıldır bu partinin sorumluluğunu, yükünü çekiyor. Her şekilde bu arkadaşlarımızın tarlada izi var. O zaman bu arkadaşların söz söylemesi lazım. İyiye “İyi”, kötüye “Kötü” demesi lazım. Bunun için sayın genel başkan, kurultay delegelerinin imzasına gerek kalmadan olağanüstü kurultayı toplamalı. Böylesi daha şık olur.
ORTADA ACİL BİR DURUM VAR
Olağan kurultay 2 ay sonra yapılacak. Oysa masaya yatırılması gereken acil bir durum var. Bu hastalığın ölümcül olmaması için müdahale edilmesi şart. Bunun yolu da olağan değil, olağanüstü kurultaydan geçer. Olağan kurultaya, genel merkezin lehine yapılandırılmış bir delegeyle gidilmemeli." 
Editör: TE Bilisim