Umut Bulut, Babasına 'İstersen Maça Gelme' Demiş
Ankara'daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Galatasaraylı Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un göz yaşartan ölüm öyküsünüKayseri'deki cenaze töreninde ortaya çıktı.
"MAÇA GELME BABA"
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Kemal Bulut, Ankara'da maçtan bir gün önce Galatasaray kampına gelir. Oğluyla bir süre sohbet eder. Bu sırada Umut, "Maça gelme baba istersen... Gerek yok. Yorulma" der. Ancak Kemal Bey, gelmek istediğini söyler ve dediğini de yapıp, Gençlerbirliği-Galatasaray maçı için tribündeki yerini alır.Bu sırada annesi İstanbul'da Umut'un evindedir.

SOYUNMA ODASINA DEĞİL, ÖLÜME GİTTİ

Maç 1-1 berabere biter. Kemal Bey, her zaman yaptığını, bu kez oğlu ve arkadaşlarının morali bozuktur diye yapmaz. Geçmişte izlediği maçlardan sonra soyunma odasına inenKemal Bey, bu kez tribünden doğruca çıkıp gider. Ulus'tan Kızılay'a doğru yürür, bu arada yol üstünde bir pastaneye uğrar... Taksiye binip evine gidecektir. Bu amaçla durağın olduğu tarafa hareketlenir ve tam o anda o hain saldırı gerçekleşir. Kemal Bulut'un bulunduğu yer, patlama noktasının hemen yanıdır. Orada son nefesini verir...

HEMEN TELEFONA SARILDI

Maöın ardından stattan çıkan Umut ve Galatasaraylı futbolcuların havalimanı yolculuğundaki gündemi doğal olarak patlamadır. Babasının stattan çıkıp eve gitmekte olduğunu bilen milli futbolcu, telefonla aramaya başlar ancak ulaşamaz. İstanbul'a indikten sonra yine dener ama ulaşamaz. Anne İstanbul'da olduğundan baba Ankara'da yalnızdır ve onu soracak başka kimse o an yoktur.


"İNŞALLAH İSİM BENZERLİĞİDİR"


Eve geldiğinde internette dolaşmaya başlar Umut... Patlamada hayatını kaybedenlerle ilgili ilk listede babasının ismini görür. İnanamaz... Defalarca bakar.. Sonra "İnşallah isim benzerliğidir" diye dua etmeye başlar. Sağı solu arar, net bilgi alamaz. Sabaha kadar uğraşır uyumaksızın. Sonra ablasına ulaşır... Ne yazık ki listedeki Kemal Bulut, babası Kemal Bulut'tur. Hıçkırıklara boğulur. Telefonu yere atıp parçalar... Sonrası acıyla dolu saatlerdir. Ağabeyi ile buluşur önce. Hemen Ankara'ya giderler. Dün de memleketleriKayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde babalarını gözyaşlarıyla toprağa verirler.

"İNŞALLAH İMANLI BİR ŞEKİLDE ÖLMÜŞTÜR"
Babasını ebediyete uğurlayan Umut Bulut, söylenecek çok fazla bir söz olmadığını belirterek, "Başta babam olmak üzere tüm ölenlerin mekânları cennet olsun. Allah'tan tek isteğim, inşallah imanlı bir şekilde ölmüştür. Takdir-i ilahi. Orada artık vadesi geldi. Orada vadesini verdi. Bu tip olaylar özellikle son dönemlerde çoğaldı. Herkesin de başına gelebilir. İşte bizim de başımıza geldi" dedi. 
Editör: TE Bilisim