Uluslararası Eyüp Sultan Günleri başladı

21 Mayıs 2010 Cuma 15:12

Eyüp Belediyesinin düzenlediği ''1. Uluslararası Eyüp Sultan Günleri'', Eyüp Diyanet Sitesi'nde başladı.

 Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri'ni anmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Eyüp Diyanet Sitesi'nin bahçesinde Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Eyüp Belediyesine bağlı atölyelerde çalışmalar yürüten sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, sanatçıların göz nuru eserlerini ''1. Uluslararası Eyüp Sultan Günleri'' dolayısıyla hazırladıklarını söyledi.

Kavunçu, Eyüp'te geleneksel el sanatlarının yaşatılmasının gelecek nesiller için örnek teşkil etmesini umduklarını ifade etti. Daha sonra, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı Kavuncu oyuncak, tezhip, cam, çini işlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından, konferans salonunda ''11. Eyüp Sultan Sempozyumu'' nda, Eyüp Sultan Belgeseli'nin gösterimi yapıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı Kavuncu, geçmişte Eyüp'te yaşayan insanların, samimiyetinin bugün de aynı şekilde devam ettiğini belirtti.

Eyüp'ün, dünya tarihinde önemli bir kent olan İstanbul'un adeta giriş kapısı olduğunu ifade eden Kavuncu, ''Tarihi yarımada denildiği zaman, Eyüp de bir kapıdır. Çok büyük zatın ismiyle beraber girilen bir yer Eyüp. İlk ruhsatın verildiği, izin alınarak girilen bir şehir Eyüp. Amacımız kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacak çalışmalar yapmak. Eyüp'e yakışan her çalışmanın arkasında olmaya razıyız. Eyüp, çok nadide bir yüzük taşı. İstanbul'un çok önemli bir noktası. Eyüp'te özellikle bazı noktalarda tarihi dokuyu, kültürel ve manevi atmosferi tekrar canlandırma noktasında çalışmaları önemsiyoruz'' diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim