Mimar Süleyman Uluocak şunları söyledi

Öncelikle bundan 104 sene önce Çanakkale geçilmez diyen dedelerimizin kazandığı zafer’in yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Sizlerde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Beni tanıyan var tanımayan var.

Benim adım Süleyman Uluocak. 1969 yılından beri Zeytinburnu’ndayım. İlkokulu Nuripaşa ilkokulunda bitirdim. Ortaokulu Abudlhamid Hak ‘da bitirdim. İstanbul Ticaret Odası Mimar ve Mühendisler komite başkanıyım. Millet ittifakı Zeytinburnu 1. sıra meclis üyesi adayıyım. Hepinize bu programa geldiğiniz için teşekkür ederim.

Prof. Dr. İbrahim Öztek hocam’a teşekkür ederim şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Gençlik Hareketi başkanı Cihan Özaslan şunları söyledi

Siyasi partilerimizin ilçe başkanları,

Siyasi partilerimizin ilçe gençlik kolları başkanları ve teşkilatları,

Geçmişte Zeytinburnu’nda siyaset yapmış, gençliğin tecrübelerinden istifade etmesi gereken, siyasi tecrübeleriyle gençlerin siyasette ve toplumsal yaşamda ileriye atılmaları noktasında teşviklerde bulunan Sayın Mustafa Karagöz Başkanım,

Zeytinburnu’muzun yetiştirdiği, iş ve siyaset dünyasında Zeytinburnu’nu temsil eden, şahsi menfaat kaygısı gütmeden yaşadığı ilçe olan Zeytinburnu’na ve Zeytinburnu’ lu lara yıllardır hizmet veren, düzgün şahsiyetiyle, ilkeli duruşuyla, vakıf insanı olma vasfıyla öne çıkan, Millet İttifakının 1. Sıra Meclis Üyesi adayı sayın Mimar Süleyman Uluocak Başkanım,

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı, yine fenni ve tarihi ilminden çokça istifade etmeye gayret ettiğimiz, sadece bedenlere değil, milli ve manevi duygularından yoksun bırakılmış ruhlara da şifa olan hitabetiyle, tarihsel derinliğiyle gençlerin önünü aydınlatan Prof. Dr. İbrahim Öztek hocamız,

Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. Yıl dönümü idrak ettiğimiz bu kutlu günde şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum.

Çanakkale savaşlarını, Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize sonsuz vatan yapan, bir mücadele olarak tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle yâd ediyorum.

104 yıl önce Çanakkale’de mukaddesatlarını, vatanlarını ve şereflerini savunan yüzbinlerce askerimiz gözlerini kırpmadan ölümün üzerine gitti.

Gelibolu’da yaşanan çarpışmalar, Tarihi yarımada da savaşmış tüm milletlerin ortak hafızasında da yer aldı. Bizim için Çanakkale bir zafer sembolü olduğu kadar, kayıplarımızın büyüklüğü sebebiyle aynı zamanda bir hüzün ifadesidir.

Prof.Dr. İbrahim Öztek Gerçek görütüler eşliğinde yaptığı sunum katılımcıları hem hüzünlendirdi hem de mutlu etti.

Bir çok katılımcı böyle duygu dolu anlar yaşamalarına sebep olduğu için mimar Süleyman Uluocak ve Cihan Özaslan’a teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim