Beylikdüzü Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile “Ülkemizde ve İlçemizde Eğitim Sorunları Çözüm Önerileri” Paneli Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panele; Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÇYDD Yazmanı Gülsün Kaya ve Gazeteci Can Ataklı konuşmacı olarak katıldı. Oturum yöneticiliğini ise ÇYDD Beylikdüzü Şubesi Temsilcisi Nurgün Kıcır üstlendi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Eğitimcilerden Sistem Eleştirisi

Türkiye’deki eğitim boyutunu ve değişen gerçekleri gözler önüne seren ÇYDD Yazmanı Eğitimci Gülsün Kaya, özellikle yeni nesil gençlerin nasıl bir profile sahip olmaları gerektiğini örneklerle anlattı. Üretken, sorumluluk alabilen, soru soran, araştıran, özgüvenli ve bilgi okuryazarı öğrencilerin yetişebilmesi için ezberci anlayışın ortadan kalkması gerektiğini savundu. Kaya, 4+4+4 eğitim sisteminin yarattığı sıkıntıları da açıkladı. Eğitimde çağ atlamak için kendi hazırladığı eylem planından bahseden Kaya anne babalara doğrudan ulaşacak projeleri ve eğitim haklarını ortaya koydu.

“Gerçekçi Eğitimi Savunuyorum”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, okullardaki eğitim müfredatının öğrencilere gerçekçi ve akılda kalacak şekliyle sunulmasının önemini vurguladı. Bilhassa milli duyguların en coşkulu biçimde anlatılmasını savunan İmamoğlu, “Çocuklarımız kaliteli bir eğitim almalı. Aldığı dersi adeta yaşamalı. Kendi çocuklarım için hangi kaygıyı duyuyorsam Beylikdüzü’ndeki tüm çocuklar için de aynı kaygıyı duyuyorum” diye konuştu. İmamoğlu, var olan sistemin haricinde alternatif bir eğitim sisteminin mutlaka yaratılması zorunluluğunu ifade etti. Beylikdüzü’nde refah bir okul ortamı oluşturmak için çalıştıklarını ekleyen İmamoğlu, çocukların nasıl yetiştirileceği konusunda sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Gazeteci Yazar Can Ataklı ida eğitimi yeni baştan kurgulamak zorunda olduğumuzu söyleyerek mücadelenin bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Seyircilerden gelen sorular cevaplandı. Panelistlere konuşmalarının sonunda çiçek takdim edildi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim