Ülkemizde son yıllarda artan iş kazaları, iş güvenliği tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gözler önüne sermektedir.

          
2015 yılının ilk 9 ayında ülkemizde yaşanan iş kazalarında 1317 işçi hayatını kaybetti. Kazaların büyük kısmı inşaatlarda meydana geldi.
 
          
Son yıllarda artan ölümlü iş kazaları, yeterli tedbirlerin alınmadığını açık şekilde gösteriyor. İnşaat sektöründeki hızlı yükseliş firmaların daha çok iş yapma adına, yapıları olağan süreden daha hızlı yapmasına neden oluyor. Bu da inşaatlarda alınması gereken tedbirlerin eksik yapılmasına yol açıyor. Onlarca yüzlerce işçi yeterli güvenlik önlemleri alınmamış bu yapılarda, hergün adeta ölümle dans ediyor. Yakın zamanda Mecidiyeköy’de yapımı süren bir konut inşaatında benzer bir olay yaşanmış ve 10 işçi hayatını kaybetmişti.

          
Bahçeşehir’de meydana gelen kaza, Mecidiyeköy’deki kaza ile hemen hemen aynıdır. Yük asansörlerine tonajından çok daha fazla yük bindirilmesi ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği bu trajedileri yaşatmaktadır.

          
Yetkililerin insan hayatını söz konusu olan konularda daha hassas davranması gerektiğini ve alınacak tedbirlerde sıfır tolerans göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.
 
          
Yaşanan vahim kazada hayatını kaybeden 3 işçi kardeşime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
 
 
 
                                                                           
  Özgür KARABAT
                                                                   
CHP Başakşehir İlçe Başkanı
 
Editör: TE Bilisim