Konut fiyatlarının her geçen gün arttığı Pendik Kurtköy markalı konut yoğunluğuyla da dikkat çekmeye devam ediyor, bölgenin 2018'de hizmete açılacak olan Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Üsküdar-Sabiha Gökçen metroları ile daha da değer kazanması bekleniyor.
YATIRIM AÇISINDAN ÖNE ÇIKIYOR
Pendik Bölgesinde Emlak ve Konut Proje Satış sektörünün önde gelen kuruluşlarından Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul’ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz, Pendik Kurtköy'ün kısa sayılacak bir zaman diliminde İstanbul 'un önde gelen merkezlerinden biri haline geldiğini, konumu itibariyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na, hastanelere, üniversitelere ve alışveriş merkezlerine yakınlığı, yapılaşmanın ise nitelikli ve depreme dayanıklı nitelikte olması nedeniyle günümüzde yatırım açısından öne çıkan merkezler arasına girdiğini belirtiyor.
ULAŞIM PROJELERİ BÖLGEYİ UÇURACAK
Dilsiz, Kurtköy Bölgesi'ndeki ikinci el konut piyasasını değerlendirdi. Kurtköy’de çok fazla 2.el geri dönüş olduğunu, kira ve satış rakamlarının hızlı ilerlediğini söyleyen Dilsiz 2018'de hizmete açılacak olan Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Üsküdar-Sabiha Gökçen Metroları ile Kurtköy’ün en yüksek uçuşunu yapacağını söyledi.
LOKASYON FİYATLARI KATLIYOR
Kurtköy piyasasında oluşan 2. el piyasasında yatırımcıların en çok dikkat etmesi gereken nokta kira çarpanları. Topraktan veya kaba inşaat halinde olan bir çok projede kira çarpanları 250-300 aralığında dolaşıyor iken 2.el piyasada 200-250 aralığında hazır kiracılı projeler bulunabiliyor. Kurtköy’ün değer artışı sağlayan en önemli unsuru proje kapsamı değil lokasyonudur. Merkeze yakın kısımlardaki projeler gün geçtikçe değerleniyor, satış hızı diğerlerine oranla kıyaslanamayacak düzeyde. 
Editör: TE Bilisim