İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 10 şiirinin bestelendiği ‘Akifçe’ adlı albümün ‘Gala Gecesi’ Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenecek.

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77’inci yılında anlamlı bir programla anılacak. Ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat” adlı kitabında topladığı şiirlerden 10 tanesini bestelediği “Akifçe” adlı albümün tanıtımı Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenecek Gala Gecesi’yle yapılacak.
Uğur Işılak’ın notaya döktüğü “Zulmü Alkışlayamam, Çanakkale Şehitlerine, Rüya, Cehennem Olsa Gelen, Bana Sor Sevgili Kari, Donanma, Ordu Yürürken, Bir Zamanlar, İstiklal Marşı (Şiir), Bu Vatan Batmayacaktır, İstiklal Marşı (Enstrümantal)” isimlerinden oluşan 10 şiir ‘Akifçe’ adlı albümde toplandı. Bağcılar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen albümün tanıtımı amacıyla 25 Aralık 2013 Çarşamba günü saat 19.00’da bir gala gecesi düzenlenecek. Gecede ünlü şarkıcı Uğur Işılak, salonu dolduran binlerce davetli için albümdeki eserleri seslendirecek.

HER DİZEYİ AYRI ÖĞRENCİ OKUYACAK

Mehmet Akif Ersoy’u anlatan bir tanıtım filminin de yayınlanacağı gecede orta ve lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda İstiklal Marşı’nı okuyarak derece alan öğrencilerde öğrenciler de katılacak. Ayrıca, Bilgi Evi öğrencileri de İstiklal Marşı’nın her dizesini ayrı ayrı okuyacak. Engelliler Sarayı öğrencileri de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuyacaklar.

MEHMET AKİF SEVENLERİNİ GALAYA BEKLİYORUZ

Mehmet Akif’in, medeniyetimizin önemli isimlerinden birisi olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Mehmet Akif Ersoy, kalemiyle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazan bir şairdir. O, sadece İstiklal Marşı’nın şairi değildir; Akif, bir şair olmanın çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver ve bir gönül insanıdır. “ dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un başyazarlığını yaptığı Sıratımüstakim Dergisi’ni günümüz alfabesi ile yeniden yayın dünyasına kazandırdıklarını hatırlatan Çağırıcı, ilk iki cildini yayımladıkları 1908-1925 yılları arasında çıkarılan derginin tüm sayılarının 25 cilt olarak yayımlanacağını söyledi. Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirterek, “İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 10 şiiri Uğur Işılak tarafından bestelendi. Bizim katkıda bulunduğumuz “Akifçe” adlı albümün Gala Gecesi’ne tüm Mehmet Akif sevenlerini bekliyorum.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim