Tır içinde oluşturulan minyatür sınıfta öğrenci ve öğretmenler için deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilere tatbikatta, deprem öncesi deprem anı ve deprem sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Tüm öğrenciler Deprem Simülasyon Tır’ındaki tatbikata katıldı ve depremde almaları gereken önlemleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular. Tatbikat sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürleri ve çeşitli hediyeler verildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitimi Birim Eğitmenleri, amaçlarının deprem konusunda öğrencileri bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Deprem konusunda neler yapılması gerektiği ile ilgili eğitici çalışmalar yapıyoruz. " dedi. Ülkemizin deprem bölgesi olduğunu belirten eğitmenler; "Gittiğimiz yerlerde depreme karşı korunma yollarını anlatıyor ve uygulamalı bir şekilde gösteriyoruz." dedi. 

 

Uzmanlar öğrencilere şu tavsiyeleri sıraladı

Deprem öncesinde kolonları ve kirişleri ile sağlam bir binada oturmamız gerekiyor.

Eşyalarımızı ise sağlam olan binaya sabitlemeliyiz.

Deprem sırasında koşmamak, yürümemek, pencere ve balkonlardan uzak durmak önemli.

Deprem anında sabit sağlam bir eşyanın yanında 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yapmamız lazım.

Deprem bittikten sonra yerimizden kalkarak yanıcı bir madde kullanmadan elektrik düğmelerine dokunmadan, asansör kullanmadan, daha önceden belirlenen güvenli yerlere gidilmeli

 

 

Editör: TE Bilisim