rev yaptığı her yerde farklı, sıradışı çalışmaları ile ön plana çıkan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, ilçede uygulamaya koyduğu 3B çalışması nedeniyle İstanbul Times tarafından ödülü layık görülmüş ve plaketini Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın elinden almıştı.

İstanbul Times Haber Merekzi /Söyleşi 

Sarıyer’de bir çok kişiyi iş sahibi yapan çalışmalarını yerinde görmek üzere gazetemizin İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çetiner, Yayın Kurulu Başkanı Maksut Konyar, Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Türk ve köşe yazarımız Müslüm Aktürk ile Kaymakam Ömer  Karaman’ı makamında ziyaret ettik.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ

Sarıyer Garipçe ile Beykoz Poyrazköy arasında yapılacak olan ancak ormana zarar vereceği iddiasıyla bazı çevreler tarafından tepki gösterilen üçüncü köprüye, ev sahibi olumlu yaklaştı. Köprünün kurulacağı Sarıyer’in Kaymakamı Ömer Karaman, köprünün ormana zarar vereceği gerekçesini abartılı bulduğunu belirterek, “Üçüncü köprünün getireceği rahatlık çok daha fazla. Üçüncü köprü 15 milyon nüfustan fazla insanın yaşadığı İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak” dedi. Karaman, köprü güzergahındaki alanın orman arazisi olmasına rağmen büyük bölümünün orman vasfını yitirdiğini hatırlattı.

 3 B’Yİ ANLATTI

Sarıyer’de göreve başladığım zaman çalışma arkadaşlarıma ilçemizin sahip olduğu avantaj ve dezavantajlar listesi istedim. Bana, üzerinde çalışma yapacağımız en önemli 3 konunun olduğunu ifade ettiler. Bunlardan ilki, yıllar önce ilçede yapılan arıcılığın tekrar canlandırılabileceği oldu. İkincisi balık, diğerinin ise meşhur böreğimiz olmasına karar verdik. Zaman kaybetmeden çalışmaya başladık. Şu an bu üç sektörü kısaltarak ‘3B’ dedik. Yani: Bal, börek,balık.

ORGANİK BAL

Sarıyer’in orman potansiyelinden yararlanan arıcılarımız için bir kooperatif  kurduk. Şu an 55 üyesi olan bu kooperatifimiz doğal ve organik bal üretimi yaparak bir çok yere satmaya başlamış durumdalar. Açmış olduğumuz kurslarla da bir çok kişiye Sarıyer böreği yapmayı öğrettik. Balı içinde değişik çalışmalarımız mevcut. İlçemizde bu üç sektör her geçen gün daha da kurumsallaşarak yoluna devem ediyor. 

HER KÖY ÖZEL OLACAK

Bizim köylerimiz Anadolu’daki köyler gibi değil. Zekeriyaköy’de bir villanın bedeli milyon dolarlarla ifade ediliyor. Rumeli fenerimiz Balık Boşaltma Merkezi, Demirciköy’ü kahvaltı, Kilyos’u turizm, Gümüşdere’yi seracılık ve organik tarım,  Kızılkaya’yı küçükbaş havyan,  Uskumruköy’ü ikamet, midyecilik Rumeli Kavağında olmak üzere her köyümüzü bir özelliği ile ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu çalışmalarımız için Köylere Yardım Götürme Birliği’nden kaynak sağladık.

SARIYER’İN EN ÖNEMLİ 3 SORUNU

İBB Başkanımız Kadir Topbaş, trafiğin rahatlaması adına ilçemizde çok güzel çalışmalar yaptı. Bunlara rağmen henüz trafik ve park sorunumuz çözülmüş değil. Yapılacak çalışmalarla bu problemi de en az seviyeye indirgeyeceğiz.

GÜVENLİK VE ASAYİŞ  

İstanbul’un 39 ilçesi içinde asayiş ve güvenlikte oldukça iyi bir yerdeyiz. Bu başarıda ilçe emniyet amirliğimiz ve il emniyet müdürlüğümüzün başarılı çalışmalarının önemi çok büyüktür. Huzurlarınızda emniyet kuvvetlerimize teşekkür etmek isterim.

SAĞLIK NE AŞAMADA ?

Sağlık Bakanlığımızın yaptığı başarılı çalışmalardan ilçemiz de payına düşeni aldı. Bunun ilk müjdesi de ilçemizde 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temeli atıldı. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı içinde uygun bir mekan arıyoruz. Çok kısa sürede bu da hizmete girecektir. Özel sektörün de ilçemizde sağlık yatırımları oldukça iyi bir seviyededir.

100 ÇEŞMEYİ İHYA PROJESİ 

Alman koruluğu içinde bulunan tarihi çeşme başta olmak üzere ilçemizde bulunan yüze yakın çeşmeyi tarihe kazandırmak için ciddi bir çalışmanın içindeyiz. Geçmişle gelecek Sarıyer’de ahenk içinde var olacaktır.

KURUMLARA MODERN BİNA

Resmi kurumların biraraya getirildiği Kaymakamlık binası hizmete gireli henüz bir yıl olmuş. Bazı kurumlar öğle mesaisinde bile vatandaşı geri çevirmeden çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakam Karaman, İstanbul Times ekibine yeni binayı gezdirdi ve kurumların hızlı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ALİMMENTO’DA BALIK İKRAMI

Tarabya sahilinde hizmet veren nezih bir mekan olan Alimento Balık Restoran’ta İstanbul Times ekibine balık ikramında bulunan Kaymakam Karaman, burada bir süre önce işgal altında olan Tarabya koyunu işgalden kurtarmak için tekne sahipleri ile görüşerek ikna yöntemi ile bu koyu çirkin görüntüsünden kurtardıklarını anlattı.

Ziyaretimiz esnasında 3B’yi bize bizzat yaşatan Kaymakam Karaman, bal, balık ve börek ikramı yaparak  misafirperverliğini de göstermiş oldu.

VANLI DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Van depreminde evleri zarar gören 300 kişiyi Kilyos’ta misafir ettiklerini belirten Kaymakam Ömer Karaman, misafirlerin her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek, “Bugüne kadar hizmette kusur etmedik. Misafirlerimiz de burada kalmaktan dolayı çok mutlu olduklarını her fırsatta ifade ediyorlar” dedi. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim