''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bazı eski kuvvet komutanlarının ifadelerinin alınmasının şu an için gündemde olmadığı belirtildi.

AA muhabirinin ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bazı haberlerde ''emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın 'Ergenekon' soruşturması kapsamında ifade vereceği'' yönünde bir girişim başlatılmadı.

Aynı kaynaklar, eski kuvvet komutanlarının ifadelerinin alınmasının şu an için gündemde olmadığını bildirdi.



Org. Özkök Ergenekon savcılarına 8 saat ifade vermişti.

Şimdi de dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Darbe Günlükleri'nin yazarı Oramiral Özden Örnek, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman ve Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına'nın ifadesi alınacak.

KİM NE DEDİ?

Alper Görmüş (Taraf): Nokta'da iddia olarak yayınladığımızda gerçek olup olmadığının ancak yargı yoluyla tespşt edilebileceğini söylemiştim. Yargı gereğini yapmalı. Basın o dönemlerde diğer gazeteler bu olayı küçümsedi hatta sahte belgeler olduğunu yazdılar. Geldiğimiz nokta itibarı ile memnunum.

Editör: TE Bilisim